2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Jókai-napok Balatonfüreden

2018. Április 26. - 2018. Április 29.

Jókai-napokat rendeznek csütörtöktől Balatonfüreden, a négynapos programon a színházi előadások, koncertek mellett a hagyományos bablevesfőző-verseny is várja az érdeklődőket - közölte a balatonfüredi önkormányzat művelődési osztályának vezetője.

Cserép László elmondta, hogy 27. alkalommal tartják meg a rendezvénysorozatot az író halálának évfordulója előtt tisztelegve.

A nyitónapon Festői szerelmek címmel a kecskeméti Katona József Színház művészei, Trokán Nóra és Kőszegi András idézik meg Jókai Mór alakját a Kisfaludy Galériában. Pénteken reggel térzene fogadja a látogatókat az Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a Jókai Mór-emlékház kertjében, délután pedig zenés irodalmi műsor várja az érdeklődőket a Vaszary kávézó teraszán.

Sétahajózásra várják a látogatókat a Jókai-hajó fedélzetén a Kisfaludy Színház művészei. Ünnepi műsor zárja a napot az Anna Grand Hotelben, ahol a Balatonfüred és Baja közti együttműködési megállapodást is aláírják.

Szombaton rendezik meg a hagyományos bablevesfőző-versenyt a Kolosa-völgyben, ahol népzenei és néptáncos műsorok, geotúra valamint népi játszóház várja a családokat.

A program zárónapján a Bozsik Yvette Társulat lép a közönség elé a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, ahol a tánc világnapja alkalmából a Pinokkió című táncjátékot adják elő Bozsik Yvette rendezésében.

Könyvvásár várja az érdeklődőket, a gyermekek rajzversenyen vehetnek részt, a felnőttek pedig kvízjátékkal tehetik próbára tudásukat a Kisfaludy színpad mellett, a résztvevők Jókai pólót és Jókai kötetet nyerhetnek.

A rendezvényen jelen lesznek Balatonfüred hazai kulturális partnervárosainak vezetői, szakemberei, az idén bemutatandó Jókai-napi kiskönyv ennek a nyolc városnak az 1848-as forradalomhoz való kötődését dokumentálja.

Jókai Mór (1825-1904) író a nyarakat gyakran töltötte Balatonfüreden, a városban számos emlékhelyet állítottak tiszteletére.

(MTI)

Időpont: április 26-29.

Helyszín: Balatonfüred