2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Helyünk a világegyetemben

2018. Január 13. - 2018. Január 13.

Pécsen, a Zsolnay Negyed-Planetáriumban szombaton 11 órától Helyünk a világegyetemben címmel hat éves kortól ajánlott 50 perces előadás lesz a fiataloknak. Bemutatják a planetárium működését, majd a csillagok és csillagképek rövid ismertetése következik a Digitárium minden látványelemét felvonultatva. A program az ismerttől az ismeretlenbe, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

A nagyobbaknak szól (nyolc éves kortól) szombaton délután négy órától a Kalandozás a csillagos égbolton című előadás, ami a szervezők szerint „a legszínesebb planetáriumi előadás”. Mint írják, a Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A különleges látványtechnikával láthatóvá válnak a Naprendszer égitestjei, a Tejútrendszer és a világegyetem emberiség által már feltérképezett részei.

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott. Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

 

Időpont: január 13. 11:00

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed-Planetárium