2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Hagyományőrző programok a Magyarság Házában

2018. Június 3. - 2018. Június 4.

Koncertek, hagyományőrző programok, sőt reneszánsz táncbemutató és tánctanítás is lesz a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó kétnapos rendezvénysorozaton vasárnap és hétfőn a Magyarság Házában.

Vasárnap a Kis Hallban reneszánsz táncbemutatóval és tánctanítással indul a program az Amarillys Táncegyüttes közreműködésével, majd haditorna-bemutatót tart a Szent György Lovagrend, később az erdélyi Stone Hill ad koncertet a gyermekeknek - közölte az intézmény.

Délután zenél a szintén Erdélyből érkező Ego Sum, majd a felvidéki Estendon, végül a Maszkura és a tücsökraj koncertje zárja a napot a helyszínen.

A Volt Lokálban székely irodalmi humorestet tartanak Orbán János Dénes, Sántha Attila, Muszka Sándor és Kozma Attila közreműködésével, a Magenta Caféban pedig külhoni ételek és italok vására, valamint solymász bemutató lesz vasárnap és hétfőn egyaránt.

Hétfőn a Volt Lokálban rendezik meg a Nemzet és közösség című konferenciát, este pedig Nyírő József Halhatatlan élet című színdarabját láthatják az érdeklődők Kulcsár-Székely Attila előadásában.

A Kis Hallban hétfőn reggel Mátyás király meséi és harcászati bemutató várja a gyermekeket Sebestyén István mesemondó jóvoltából, de lesz moldvai táncbemutató és táncház a Forrófalvi Hagyományőrző Táncegyüttes közreműködésével, majd No Sugar- és Rómeó Vérzik-koncert zárja a helyszín programját.

(MTI)

Időpont: június 3-4.

Helyszín: Magyarság Háza