2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Felvételizők Hétvégéje - online workshop a továbbtanulásról

Lehetsz bármi, a lényeg: tanulj tovább!” - ezzel a szlogennel rendezi meg január 13-án és 14-én a Felvételizők Hétvégéjét, két napos, interneten követhető felsőoktatási workshopját a Diákhitel Központ .

Az ingyenes online programban egyebek mellett a pályaválasztási dilemmákról, a felvételi eljárásról, a diplomás pályakezdők elhelyezkedési esélyeiről, valamint a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásának lehetőségéről hallhatnak előadást az érdeklődő diákok, szülők és tanárok.

A döntéshozatal lelki útvesztőiben pszichológus és egyetemi hallgató osztja meg az élményeit, tapasztalatait a hallgatósággal.

A workshophoz a legnépszerűbb hazai egyetemek is csatlakoztak, melyek egyedi microsite-okon mutatkoznak be az eseményen. Az előadások mobilról és számítógépről is figyelemmel kísérhetők, a konferencia ideje alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az előadóktól akár névtelenül is kérdezzenek online chat formájában. A workshop www.felvetelizz.hu oldalon  érhető el.

Az esemény arca, Linczényi Márkó, a Kolin zenekar frontembere, rendkívül fontosnak tartja a konferencia üzenetét, ahol a fiatalok első kézből, hiteles szereplőktől kaphatnak tájékoztatást például a pénzügyeiket érintő kérdésekben. Hangsúlyozta, „hogy ma már nem lehet elég korán elkezdeni az üzleti dolgokkal foglalkozni. Ugyanakkor felnőttként dolgozni, gondolkozni nagyon ijesztő tud lenni ebben a világban. Az egyetemi tanulmányok elkezdése is egy befektetés, amihez az kell, hogy az embernek legyen útmutatója, képes legyen eligazodni a pénzügyekben.”

(csalad.hu)