Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés – mondta az oktatásért felelős államtitkár. Tovább »


Nőgyógyászat, ahol nem lesz abortusz és hálapénz

A kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak: a két intézmény együttműködésében egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tovább »


Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

A kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós vasárnap. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Tovább »A családok vannak a kormány munkájának középpontjában

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik – mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.

Tovább »


Beépülnek

Bővíti együttműködését a kormány és a Lego az oktatás területén. A közös munkáról együttműködési megállapodást kötött a kabinet és a dán cég Budapesten. Tovább »

Az alapbér-emeléssel az egészségügyi dolgozók mozgóbére is nő

A kormány az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és a szakmai kamarákkal folytatott egyeztetések és tárgyalások eredményeként egy több éves bérfejlesztési programot indított el, melynek eredményeként 2016. szeptember 1-jétől 235 szolgáltató csaknem 97 ezer egészségügyi dolgozója részesül jelentős alapbéremelésben. Tovább »