Az iskolai megszorítások áldozatai: a tantárgyak

A közoktatás finanszírozása a világon sehol sem egyszerű dolog, nincs ez másként az Egyesült Királyságban sem. Ott most éppen az kavarja fel a kedélyeket, hogy egyre nagyobb a nyomás az iskolai költségvetéseken, ami már egyes tantárgyak rovására megy. Tovább »
Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés – mondta az oktatásért felelős államtitkár. Tovább »


Nőgyógyászat, ahol nem lesz abortusz és hálapénz

A kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak: a két intézmény együttműködésében egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tovább »


Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

A kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós vasárnap. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Tovább »A családok vannak a kormány munkájának középpontjában

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik – mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.

Tovább »


Beépülnek

Bővíti együttműködését a kormány és a Lego az oktatás területén. A közös munkáról együttműködési megállapodást kötött a kabinet és a dán cég Budapesten. Tovább »