2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

kormany

Emelés mellett nyugdíjprémium is szerepel a jövő évi költségvetésben

2017. Június 6.

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin: belső erőforrásaira támaszkodik Magyarország

2017. Május 26.

Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány a magyar embereket és a családokat szeretné támogatni - hangsúlyozta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Családok XI. Világkongresszusán tartott tájékoztatóján. Novák Katalin jelezte, hogy ennek érdekében intézkedéssorozatot vezet be jövőre a kormány.

A családokat segítő újabb intézkedésekről döntött a kormány

2017. Május 21.

Az anyák rugalmas munkavállalásának, valamint a munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatását tervezi a kormány.

Több gyermekre van szükség - már elkészültek a kormány tervei

2017. Május 18.

2030-ra jelentősen, akár 30 ezerrel is növekednie kell a Magyarországon évente született gyermekek számának a mostani 93 ezerről - ismertette a kormány célkitűzését Lázár János miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Emmi: a kormány segít az édesanyáknak

2017. Május 7.

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az iskolai megszorítások áldozatai: a tantárgyak

2017. Április 19.

A közoktatás finanszírozása a világon sehol sem egyszerű dolog, nincs ez másként az Egyesült Királyságban sem. Ott most éppen az kavarja fel a kedélyeket, hogy egyre nagyobb a nyomás az iskolai költségvetéseken, ami már egyes tantárgyak rovására megy.

Egymilliárdból támogatja a kormány a külhoni családi vállalkozásokat

2017. Április 11.

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Népszerű az évről évre bővülő családi adókedvezmény

2017. Április 10.

Az idei immár a hetedik esztendő, hogy a gyermekeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Ebben az évben már a második hónapban több mint 778 ezren vettek igénybe a családi adókedvezményt, összesen 15,5 milliárd forint értékben – írja a Magyar Idők.

Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

2017. Március 6.

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár.

Nőgyógyászat, ahol nem lesz abortusz és hálapénz

2017. Február 9.

A kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak: a két intézmény együttműködésében egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

2016. December 18.

A kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban - jelentette be Soltész Miklós vasárnap. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét

2016. December 4.

A kormány 2010-ben arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A családok vannak a kormány munkájának középpontjában

2016. November 24.

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik - mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.

Beépülnek

2016. November 23.

Bővíti együttműködését a kormány és a Lego az oktatás területén. A közös munkáról együttműködési megállapodást kötött a kabinet és a dán cég Budapesten.

Összevonható a családi kedvezmény és az első házasok adókedvezménye

2016. November 13.

Ha az Országgyűlés elfogadja az adótörvények javasolt módosítását, akkor az első házasoknak 24 hónapig - a családi kedvezmény mellett is - jár a havi 5 ezer forintnyi, első házasoknak járó adókedvezmény - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap.