2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

kormany

Köszönet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozóknak

2017. November 12.

Az Országgyűlés tavaly döntött arról, hogy november 12-ét, a szociális munka napját munkaszüneti nappá nyilvánítja. A kormány minden eszközzel igyekszik elismerni azt a munkát, amelyet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végeznek. 

Novák: családbarát minősítési programot indít jövőre a kormány

2017. Július 21.

Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre - közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Újabb 30 ezer helyen fizethetünk majd bankkártyával

2017. Július 20.

Újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról döntött a kormány, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati program segítségével 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

2017. Július 20.

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Ma van a cukorbetegség világnapja

2017. Június 27.

Magyarországon nagyságrendileg 600-700 ezer ember szenved ismert cukorbetegségben. A kormány számára prioritás a lakosság egészségi állapotának javítása, illetve az egészségben eltöltött évek számának emelése, éppen ezért az „Egészséges Magyarország 2014–2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia népegészségügyi stratégiai egyik célkitűzése a cukorbetegség és az elhízás növekedésének megállítása.

Emelés mellett nyugdíjprémium is szerepel a jövő évi költségvetésben

2017. Június 6.

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin: belső erőforrásaira támaszkodik Magyarország

2017. Május 26.

Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány a magyar embereket és a családokat szeretné támogatni - hangsúlyozta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Családok XI. Világkongresszusán tartott tájékoztatóján. Novák Katalin jelezte, hogy ennek érdekében intézkedéssorozatot vezet be jövőre a kormány.

A családokat segítő újabb intézkedésekről döntött a kormány

2017. Május 21.

Az anyák rugalmas munkavállalásának, valamint a munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatását tervezi a kormány.

Több gyermekre van szükség - már elkészültek a kormány tervei

2017. Május 18.

2030-ra jelentősen, akár 30 ezerrel is növekednie kell a Magyarországon évente született gyermekek számának a mostani 93 ezerről - ismertette a kormány célkitűzését Lázár János miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Emmi: a kormány segít az édesanyáknak

2017. Május 7.

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az iskolai megszorítások áldozatai: a tantárgyak

2017. Április 19.

A közoktatás finanszírozása a világon sehol sem egyszerű dolog, nincs ez másként az Egyesült Királyságban sem. Ott most éppen az kavarja fel a kedélyeket, hogy egyre nagyobb a nyomás az iskolai költségvetéseken, ami már egyes tantárgyak rovására megy.

Egymilliárdból támogatja a kormány a külhoni családi vállalkozásokat

2017. Április 11.

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Népszerű az évről évre bővülő családi adókedvezmény

2017. Április 10.

Az idei immár a hetedik esztendő, hogy a gyermekeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Ebben az évben már a második hónapban több mint 778 ezren vettek igénybe a családi adókedvezményt, összesen 15,5 milliárd forint értékben – írja a Magyar Idők.

Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

2017. Március 6.

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár.

Nőgyógyászat, ahol nem lesz abortusz és hálapénz

2017. Február 9.

A kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak: a két intézmény együttműködésében egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.