2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Bakonybél születésnapja

2018. Augusztus 20. - 2018. Augusztus 20.

Az alapításának ezredik évfordulóját ünneplő bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostor és a köré települt falu augusztus 20-án születésnapi rendezvényt tart.

Bakonybél Község Önkormányzata és a Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvány közösen szervez egész napos programot a falu közösségének és a mindig szívesen látott vendégeknek. A környezetét folyamatosan fejlesztő kis bakonyi község eddig is élménygazdag célpontja volt a hazai turizmusnak. A varázslatos természeti környezet, a barátságos helyi lakosság, a hívogató falusi szálláshelyek méltán szerepelnek a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó turisták bakancslistáján. És aki egyszer járt Bakonybélben, az újból és újból visszatér.

Augusztus 20-án az egész családnak szóló programokkal ünnepel a falu. Az ünnepi szentmisét és kenyéráldást követően Bakonybél Község Önkormányzata ünnepélyesen átadja a Millenniumi parkot, ahol emlékművet avatnak, Boa Endre faszobrász Millenniumi emlékoszlopát. A faluház előtti téren pedig kézműves foglalkoztatók, népi játékok várják a kisebbeket. Nekik a pápai Pegazus Színház kedveskedik bábelőadással, míg a felnőttek a Zirci Sörmanufaktúra és a bakonybéli monostor söreinek előadással egybekötött kóstolóját élvezhetik.

Idén első alkalommal kerül átadásra a községi önkormányzat által a millennium évében alapított Bakonybélért emlékplakett, amelyet a faluért, a közösségért végzett kiemelkedő munkáért nyújt át Márkus Zoltán polgármester.

A zene sem marad el ezen a születésnapon, kicsiknek és nagyoknak szólnak Papatyi Tóth Tünde énekes dalai. Az este fénypontjaként pedig a világzenét kedvelők körében különösen népszerű Makám együttes lép a színpadra, megkoronázva az 1000 éves Bakonybél születésnapi rendezvényét.

Időpont: augusztus 20.

Helyszín: Bakonybél