2018-09-28 00:00:00 Kutatók éjszakája a miskolci Bay Zoltán Kutatóintézetben

Amerikából jöttem, mesterségem címere: hangszerelő

2017. November 19. - 2017. November 19.

A Modern Art Orchestra és Kálloy Molnár Péter „Amerikából jöttem” című új, havi rendszerességgel jelentkező családi jazz-színház sorozatának következő előadását 2017. november 19-én láthatják a BMC-ben. Műsorukban a jazz alapvetéseit kívánják bemutatni, a színház és a humor erejével közelebb hozni a műfajt a jövő zenehallgató közönségéhez. A jazz-színházban garantált a sok nevetés, a lehetetlen improvizációs helyzetek, a virtuóz megoldások és a sok jó zene.

A havi rendszerességgel jelentkező „Amerikából jöttem” sorozat nem titkoltan a jazz alapvetéseit kívánja bemutatni, és a színház és humor erejével közelebb hozni a műfajt a jövő zenehallgató közönségéhez.

A két felvonásos előadás első felében Kálloy Molnár Péter alkalomról alkalomra újabb és újabb szerepbe bújik, amely a „zeneipar”, a „show business” egy igazán jellemző karaktere lesz. Találkozhatunk majd vele például, mint híres producerrel, vagy hangszerszállítóval, de akár koreográfus művészként, vagy rendőrként is feltűnik majd, hogy ráncba szedje a zabolátlan jazz zenészeket. Eközben mind a nagyzenekarral, mind a közönséggel kölcsönhatásban alakulnak majd a játékos történések. A Fekete-Kovács Kornél által vezetett big band így a helyzetekbe ágyazva mutatja be a jazz muzsika tradícióit.

A második részt a MAO az aktuális témához kapcsolódó darabokból válogatott koncerttel zárja.

Kezdés: 11 órakor.