2019-02-23 19:00:00 Csángó Bál a Millenáris parkban

A Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Pető Intézetben

2018. Február 7. - 2018. Február 7.

Kamarakoncertet ad szerdán a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kvartettje a Semmelweis Egyetem Pető András Kar által fenntartott Pető Intézetben.

A gyermekek nem először találkoznak az intézmény keretein belül komolyzenével, mert a konduktor pedagógusok rendszeres programként eljuttatják az itt tanulókhoz a jazzt, a klasszikus zenét és a népzenét. Ez alkalommal a fuvolát, a hegedűt, a csellót és a különböző ütős hangszereket mutatják be az együttes művészei, Embey-Isztin Zsófia, Pröhle Katalin, Deák György és Joó Szabolcs - közölték a Nemzeti Filharmonikusok.

A művészek játékos, könnyű műsorral, többek között Mozart Varázsfuvola, Mancini Bébi elefánt sétál és Gustav Peter Cirkusz polka című művével, valamint mesés magyarázattal vezetik be a zene birodalmába a közönséget.

A Pető Zenedélután sorozat több mint száz, súlyosan mozgássérült általános iskolás tanuló részére indult 2014 februárjában. A Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumának neveltjei 2018 februárjában már a 28. zenedélutánon vehetnek részt. A programok igyekszenek felölelni a zenei élet különböző irányzatait, stílusait, bemutatva különféle hangszereket, formációkat.

(MTI)

Időpont: február 7.

Helyszín: Pető Intézet