2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Csaknem 60 modellből választhatnak a nagycsaládosok

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A portfolio összegyűjtötte, hogy pontosan mely új autók vásárlására lehet igénybe venni az új támogatást.

Július elsejétől 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a legalább 3 gyermekes családok, minimum 7 személyes autó vásárlásához – ismertette a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hozzátette: a támogatás igénybevételére 2022. december 31-éig van lehetőség. Elmondta, hogy a gépjárművön 3 évig elidegenítési tilalom lesz, vagyis ennyi ideig nem adhatja el a család a támogatással megvásárolt kocsit.

A portfolio hozzáteszi, hogy az intézkedés több tízezer darabbal növelheti az autóeladásokat a következő években, továbbá hatással lehet a használt autók piacára, az autópark átlagéletkorára és a károsanyag-kibocsátására is.

íme a támogatással elérhető modellek:

(portfolio.hu/csalad.hu)