2019-07-12 00:00:00 Göcseji Dombérozó negyedik alkalommal

Adja a vérét és nem kell belépő

Kizárólag azok vehetnek részt az AK26 március 23-i koncertjén, akik aznap vért adnak egy Nagykörúti kocsmában. A rendhagyó rendezvényt azért hívják életre a szervezők, hogy trendivé tegyék a véradást a fiatalok körében. A regisztráció március 13-án indul, és mindössze 70 kiváltságos önkéntes jelentkezhet.

A nagysikerű decemberei kocsmavéradás után ismét egy nagykörúti bárban találkozhatnak a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal az önkéntesek. Az egész napos véradás azonban egy rendhagyó koncerttel végződik, amelyet kizárólag az aznapi véradók kapnak ajándékba.

„A véradáson elsősorban az AK26 rajongótáborát szólítjuk meg, így ismét bevonhatunk a véradásban egy fiatal közönséget. A decemberi kocsmavéradás sikere buzdított minket arra, hogy folytassuk, amit akkor elkezdtünk, ráadásul olyan különleges és népszerű csapattal, mint az AK26, akik lelkes segítőként álltak a projekt mellé" – mondta el Sallai György, az esemény egyik szervezője.

Az eseményen 70 véradó vehet majd részt, de a nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők várólistát is készítenek. A helyszín a FriendsOFF bár, ahol 11 órától 18 óráig tart a véradás, 19 órától pedig mindenkit visszavárnak a rendhagyó koncertre.

„Magyarországon naponta 1600-1800 véradóra van szükség a folyamatos, biztonságos betegellátáshoz. Az éves donorbázis 270 000 véradód számlál, akik évente egyszer, vagy többször adnak vért. Tévhit, hogy a ritkább vércsoportokra gyakrabban van szükség; minden vércsoport ugyanolyan fontos, hiszen a vércsoportok megoszlása a levett vér, illetve a felhasznált vér tekintetében azonos. Kevesen tudják, hogy egyetlen véradással három betegen segíthet egy önkéntes" – mondta el Szakács Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora.

REGISZTRÁCIÓ

 

(csalad.hu)