2019-05-22 00:00:00 A tánc fesztiválja Veszprémben

A babaváró támogatás a legnépszerűbb intézkedés

A családvédelmi akcióterv nagyon sokféle élethelyzetre kínál megoldást - mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke. Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette: a babaváró támogatás és a gépkocsikedvezmény a legnépszerűbb intézkedések tapasztalataik szerint.

Minél rugalmasabb a támogatási rendszer, annál jobb, hiszen a családok különböznek, így eltérő segítségre van szükségük – tette hozzá a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Elmondta, a családvédelmi akcióterv bejelentése után számos megkeresés érkezett az egyesülethez, amelyek alapján kétszáz kérdést gyűjtöttek össze és továbbítottak az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Mind a hét ponthoz érkeztek kérdések, amelyek szerint a legnépszerűbb intézkedések a babaváró támogatás és a gépkocsikedvezmény - fűzte hozzá.

A NOE elnöke szerint aki most gyermeket vállal Magyarországon, maximális segítséget kap az államtól, hiszen a nagymama gyeddel, a négygyermekes anyák adómentességével és a családi otthonteremtési kedvezménnyel életen át tartó segítséget nyújt a kormány.

A családvédelmi akcióterv hét pontjából négy már július elsejétől indul.

(MTI)