2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Maradék nélkül online kvízverseny

Az élelmiszerpazarlás-megelőzése és az élelmiszerbiztonság témakörében rendez online kvízversenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett vetélkedő első fordulója március 11-én indul.

A verseny három fordulóból áll. Az első két kérdéssor a Nébih Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványára, valamint a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvre épül majd. A harmadik, végső fordulóban a kreativitásukat mérhetik össze a gyermekek: videót kell készíteniük egy megadott témában, a forgatókönyv kigondolásától egészen a kivitelezésig.

A versennyel a Nébih célja, hogy a tanulók fordulóról fordulóra mind jobban megismerkedjenek az élelmiszerhulladékok jelentette kihívásokkal, valamint a legfontosabb élelmiszerbiztonsági ismeretekkel. Az e területeken megszerzett tudást ugyanis egész életükben kamatoztathatják saját egészségük és környezetük védelmében.

A megmérettetésen negyedikes, ötödikes és hatodikos osztályok mérhetik össze tudásukat. A főnyeremény egy egyhetes tematikus nyári tábor, amelyen a két legügyesebb osztály vehet majd részt.

A részletes szabályzat a vetélkedő felületén olvasható.