2019-05-22 00:00:00 A tánc fesztiválja Veszprémben

Munkatapasztalat kell ahhoz, hogy a fiatalok dönthessenek a vállalkozóvá válásról

Biztatni kell a fiatalokat arra, hogy meglássák a problémákat és találják meg a lehetséges megoldásokat céljaik elérése érdekében - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Nagyatádon. Cseresnyés Péter szerint a fiatalok azután tudnak dönteni a vállalkozóvá válásról, hogy munkatapasztalatot, rutint szereznek és kapcsolatokat építenek.

Cseresnyés Péter a Kaposvári Szakképző Centrum Nagyatádi Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának egyik tanóráján vett részt, hogy a pénzügyi és vállalkozói témahéthez kapcsolódóan önkéntes segítőként megossza a diákokkal korábban vállalkozóként szerzett tapasztalatait.

Nem szabad abba a hitben ringatnunk magunkat, hogy az oktatási intézményekből kikerülő 18-24 éves fiatalok rögtön vállalkozóvá válnak, hiszen erről inkább azután tudnak dönteni, miután munkatapasztalatot, rutint szereznek, kapcsolatokat építenek - fogalmazott az államtitkár újságíróknak.

Cseresnyés Péter a vállalkozás fontosságát érzékeltetve rámutatott, hogy a kis- és közepes vállalkozások foglalkoztatják a munkavállalók 70 százalékát Magyarországon. "Fontosak tehát a kockáztatni, vállalkozni merő szakemberek, akik egy sikeres vállalkozás keretében nemcsak maguknak, hanem másoknak is egzisztenciát teremtenek" - mondta az államtitkár.

Az előző négy év kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődésnek köszönhetően meghirdetett pénzügyi és vállalkozói témahét február 25. és március 1. között szerepel az idei tanév rendjében.

A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

(MTI)