2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Meglátja a medve az árnyékát? Hétvégi családi programajánló

Úgy alakult, hogy február első hétvégéjére sok érdekes állatos programot tudunk ajánlani. Persze találtunk más tematikájú elfoglaltságot is azoknak, akik nem vonzódnak az állatokhoz.

Mackófesztivál az Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykertben péntektől vasárnapig kültéri és beltéri programokkal is várják a mackókedvelő kicsiket és nagyokat. Lesz kispanda reggeli és jegesmedve-etetés, bábjáték, macipofi arcfestés is. A mackónak öltözött, vagy mackóval érkező gyermekek kedvezményes áron mehetnek be.

Manófaktúra – Medve

A FSZEK Üllői úti Könyvtárában pénteken 17 órától a medve áll a mesés kézműves programsorozat középpontjában.

Sárkányölő Krisztián

A József Attila Színház Előcsarnokában pénteken 10 órától Janik László eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka alakul át a színészek és a színpadra felhívott gyermekek által.

Bagolykészítés zokniból

Bagoly zokniból? Naná! Legalábbis a Minurkában szombaton fél 11-től kezdődik az újrahasznosító program, melyben kinőtt, megunt, elveszett félpáras zoknikból készíthetünk baglyocskákat hagyományos kézi varrással.

Oroszlán a könyvtárban

Bábjátékkal egybekötött meseolvasás az Óbudai Platán Könyvtárban szombaton 11 órától.

Színház

A császárfiú álma

Különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház pénteken 10 és szombaton 15 órától. A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra.

Csipkerózsika

A Családi vasárnapok keretében látható látványos előadásban a címszereplő mellett feltűnik udvari bolond, gonosz tündér és persze egy daliás herceg is. Egyes jelenetek az Óbudai Kulturális Központ nézőterén zajlanak vasárnap 10 órától.

A három kismalac

A klasszikus mesét ezúttal a Bethlen Téri Színházban nézhetjük meg vasárnap 10 órától.

Locspocs, a kis tengeri szörny

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban szintén vasárnap 10 órától derül ki, hogy hiába hiszi magáról Locspocs, a nagy tenger kis szörnye, hogy gyáva és rossz gyermek, valójában bátor, erős, és jó szíve van.

Csengő-bongó királyság

A Csengő-bongó királyság lakói boldogan éltek, míg egyszer meg nem jelent a Rettenetes-Rettentő, aki betiltotta a dalt. Hogy sikerült-e legyőzni, kiderül vasárnap fél 11-től az Eurocenter Óbuda Vidám Színpadán.

Mesék a Tejúton túlról

Berg Judit és Strausz Tünde darabjában két barát összevész egy biciklin, mire az kilő velük az űrbe. Nem csak annak érdemes megnézni a MOMkultban vasárnap fél 11-től látható előadást, aki még soha nem bringázott a Tejúton...

A rézerdő lakói

A rézerdő közepén találkozik hat manó, akik zenélnek, énekelnek, táncolnak… Méhes Csaba és a Brass in the Five előadása a Thália Színházban vasárnap fél 11-től.

Nikola a tengernél

Az animációs, bábos mese főhőse egy kisfiú, aki ugyan nagyon jó gyermek, ám egy nap úgy dönt, megnézi a bolgárkertészek országát, amiről annyit mesélt neki a nagypapája. Kalandjait az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban izgulhatjuk végig vasárnap délután fél 5-től.

Minden más

Táncház a Kincső Együttessel

Az Óbudai KK – Békásmegyeri KH-ban pénteken 18 órától ismerkedhetünk meg a magyar nyelvterület tánctípusaival, hagyományaival, népdalaival, népviseleteivel és zenéjével.

XII. Vasútmodell kiállítás

A Klauzál Házban szombaton és vasárnap 9 órától ismét száguld a 424-es és megannyi más csodálatos vasúti modell a terepasztalokon. Szombaton lesz olyan asztal, melyen csak magyar szerelvények közlekednek.

Origami pop ruhák

A Ludwig Múzeumban szombaton fél 11-től origami technikával hajtogathatunk ruhákat, megismerhetjük a negatív és a pozitív hajtások világát, és fejleszthetjük koncentrációs képességünket.

Farsangoló családi délután

Az ördög három aranyhajszála - a Pupetta Társulás előadása, a Kolompos együttes farsangi mulatsága és kézműves játszóház várja az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúriában szombaton 15 órától.

A Tűzmadár

Tallián Mariann mesekönyv-bemutatója egyben interaktív családi program is, főhőse Ivan Cárevics, a Fényesség Birodalmának hercege, aki titkos útra indul, hogy megtalálja országa elveszett boldogságát és megmentse a gonosztól. Hogy sikerrel jár-e, az egyrészt kiderül a könyvből, másrészt az Eötvös10 KKSz-ben szombaton 16 órától.

Autómodell börze 2019

A Kispesti Munkásotthonban vasárnap 9 órától lesz minden, ami egy ilyen börzén várható: modellek kicsitől a nagyig, a gyermekektől az idős gyűjtőkig mindenkinek.

Jó szórakozást, kellemes hétvégét kívánunk!

(Család.hu)