Média a Családért-díj 2018 szavazás

2018. december 1-től 2019. január 15-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj 2018 Közönségdíjasára.

Legyünk előtérben!

A családról azt szoktuk mondani: a hátterem. Nincs igazunk. Mert a család az előterünk. Minden, ami fontos, általa és benne kezdődik – és, persze, végződik. A történeteink is. Itt van hát az idő, hogy a család legyen a legszebb szenzációnk, a legkülönlegesebb, legmegindítóbb közös történetünk! Itt az idő, hogy a család előtérbe kerüljön, a médiában is.

Olvassák újra a Média a Családért-díj 2018-as jelöltjeinek írásait, és szavazzanak arról, ki legyen a közönségdíjas!

Ünnepeljük idén is együtt azokat, akik arról írnak, ami a legfontosabb az életünkben.

Média a Családért-díjról

csaladbarat_mediaert_dijA díj célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat, internetes írásokat jutalmaz, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához, a családban való boldog élethez.

A díjra jelölt munkák között kiemelt téma a párkapcsolati elköteleződés, a házasságok megóvása, a válás megelőzése, a jól működő családok „titka”, a gyermekvállalás, az örökbefogadás, a generációk sikeres együttélése, a gyermeknevelés, a családok épségének társadalmi szerepe. A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet esetleg olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerést a zsűri által havonta kiválasztott jelöltek közül minden évben egy jelöltnek ítélik oda. A 12 jelöltet a Képmás magazin is bemutatja az év 12 számában. Közülük kerül ki a Családbarát Médiáért-díj győztese, és az év különdíjasai is.

(kepmas.hu)