2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Hétvégi gasztrokalandok az egész családnak - programajánló

Úgy alakult, hogy a hétvégén több olyan program is lesz, amiben örömüket lelhetik a finomságok kedvelői. Lesz disznótoros, kürtőskalács, izgalmas ázsiai ételek... Természetesen szokásos ajánlónkban nem feledkezünk el a színházi előadásokról és a többi izgalmas programról sem.

Gasztrofesztiválok hétvégéje

Disznótoros Kolbászfesztivál

A Magyar Vasúttörténeti Parkban egész hétvégén várják a családokat. Lesz három kolbász utca, kézműves vásár, étel és ital kóstoltatás, disznó feldolgozás bemutatók, tájház múzeum, állatsimogatók és persze sok játék a gyermekeknek.

Kürtőskalács Fesztivál

A 6. Kürtőskalács Fesztiválon a Gesztenyés kertben nem csak kóstolhatunk, de részt vehetünk Csináld magad! kézműves foglalkozáson és lesz mini vidámpark is, nem beszélve a koncertekről.

Asia GasztroFesztivál

Az AsiaCenterben vasárnap rendezik meg a 3. Asia GasztroFesztivált, ahol egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

Csokoládé Múzeumi praliné túra

A túra mindkét hétvégi napján fél 10-kor és 14 órakor lehet menni szétnézni a csokoládék világában.

Színház

A kis herceg

A zenés mesejáték a klasszikus történetet eleveníti meg zenés formában szombaton 11 órától a Ferencvárosi Művelődési Központban.

Holle anyó

Holle anyó, a félig tündér, félig boszorkány különös öregasszony az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. Az ő története elevenedik meg a Budapest Bábszínházban vasárnap fél 11-kor és 15 órakor.

Kodzsugukila, a boszorkány

Egy igazi különleges bábokkal és hangszerekkel bemutatott afrikai mese részese lehet az, aki vasárnap fél 11-re elmegy a Corvin Művelődési Ház Erzsébetligeti Színházába, és hagyja, hogy Dzséli, a zenész és varázsló elrepítse a távoli földrészre.

Brub, avagy egy zokni, aminek párja nincs

Brub egy félpár zokni, „aki” barátaival Ábel szobájában lakik. Hogy mi történik ott velük, az kiderül a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban vasárnap 11 órától.

A királylány bajusza

Ágacska, a meseszép királylány nem akar férjhez menni, inkább olvas. Szülei erre kérőket csábítanak az udvarba. Ágacska ravasz tréfájára is fény derül az Újszínház Bubik István Stúdiószínpadán vasárnap 11 órától.

Torzonborz visszatér

Méghozzá a Bóbita Bábszínházba, igaz, nem onnan szökött el, hanem egy börtönből, majd (minő gaztett!) felfalja az összes kolbászt és savanyúkáposztát a nagyinál. Akit érdekel, mi történik ezután, menjen el a Klebelsberg Kultúrkúriába vasárnap 16 órára.

Minden más

Manófaktúra

Mesés kézműves programok várnak a gyermekekre és szüleikre az FSZEK Kispesti Könyvtárában pénteken 17 órától. Megismerkedhetünk az erdei állatokkal, növényekkel, újrahasznosítunk, hogy védjük környezetünket, és kreatív, új technikákat is tanulhatunk.

Ismerd meg az érzékszerveidet!

A szagláshoz, halláshoz, ízleléshez, látáshoz és tapintáshoz kapcsolódó kísérleteken vehetünk részt a Csodák Palotájában szombaton reggel 9 órától.

Őszi kupakoló

Egy családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással és befőzéssel az ÓKK Csillaghegyi Közösségi Házban szombaton 10 órai kezdettel.

Öreg hegy, nem vén hegy

Idén 60 éves a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, ennek alkalmából szombaton 10 órától természetismereti és geotóp játékok, vetélkedők várják a gyermekeket. De lesz makktorta építés, vezetett túra és mesekuckó is.

Nemzetközi macskakiállítás

Tizenöt országból több mint 300 kedvenc érkezik a China Martba szombaton 10 órától. Csak óvatosan, nehogy beleszeressünk valamelyikbe.

Terézvárosi Búcsú

Búgócsiga Zenede, Kifli zenekar, Apacuka zenekar koncert, előadások és sok játék várja az érdeklődőket az Eötvös u. – Szófia u. sarkán szombaton és vasárnap 10 órától.

Papírszínház történetek állatokról

A japán eredetű Papírszínház a mesekönyveket színházzá alakítja, méghozzá fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével. Aki nem akarja kihagyni ezt az eredeti élményt, annak ott a helye a Magyar Mesemúzeumban szombaton 11 órakor.

Leves a kertből

A Szamóca Kiskertész Klub nagy levesfőzésében a kert terméséből válogatnak. A sorozat célja az, hogy kicsit közelebb hozza a gyermekekhez a természetet és az ételkészítést. Akit érdekel, annak irány a Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben szombaton negyed 12-kor.

Világsakkfesztivál

A sakk idei ünnepére ezúttal is szórakoztató programokkal készülnek. A cél a sport megismertetése és megszerettetése. Helyszín a Magyar Nemzeti Galéria, szombaton érdemes kimenni.

Nyílt Nap a Duna Arénában

Maradjunk a sportnál, hiszen a Duna Arénában szombaton 13 órától a műugrással ismerkedhetnek az érdeklődők, természetesen szakedzők felügyelete mellett.

Szeleburdi Játéksziget

A Veronaki zenekar Cifrapalinta koncertjét lehet meghallgatni a Budapest Jazz Clubban vasárnap 10 órától.

(Család.hu)