2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Újabb tehetségek lettek ösztöndíjasok

Átadák a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat. Az elismerést idén a pályázó fiatalok közül 522-en nyerték el.

Ismét ösztöndíjjal támogatta a fiatal tehetségeket a kormány. Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője gratulált az ifjú díjazottaknak. Úgy fogalmazott: szakmai pályafutásukban mérföldkőhöz érkeztek, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjjal a további fejlődésüket alapozhatják meg.

Kiemelte, hogy szülői támogatás nélkül nem jutottak volna idáig a fiatalok. A pedagógusok, felkészítők segítsége is kellett ahhoz, hogy szakmai pályafutásuk felfelé íveljen.

Mint mondta, az ösztöndíj sehová sem jelent belépőt, de új kapukat nyit meg. A forrásokkal új lehetőséghez jutnak a diákok, akár eszközöket vásárolhatnak fejlődésükhöz, vagy további tanulmányokhoz segítheti őket.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj, a Nemzet Fiatal Tehetségei Program része. Pályázati úton lehet elnyerni, eddig több mint 1700-an vehették át. Kisgyőri Roland úgy fogalmazott: a díjazottak egy közösség tagjai. Decemberben lesz az első olyan találkozó, ahol korábbi és jelenlegi ösztöndíjasok találkozhatnak.

A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra három korcsoportban pályázhattak a fiatalok. A 8 és 12 év közötti tehetséges hazai és határon túli magyar tanulók, a 18 és 25 év közötti kiemelkedően tehetséges saját tudományos kutatómunkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók, illetve a 16 és 35 év közötti kiemelkedően tehetséges fiatalok és fiatal felnőttek pályázhatnak. Az előző évben 351 tehetséges fiatal részesült az ösztöndíjban.

(Család.hu, Fotók: Család.hu)