2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Szász Pál tanulmányi ösztöndíj jogászhallgatók számára

Még egy hétig lehet jelentkezni a külhoni magyar jogászhallgatók számára a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra.

A pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése, a magyar gazdasági jogászképzés fejlesztése a külhoni magyar területeken: a Kárpát-medencében és a diaszpórában - közölte a Miniszterelnökség.

Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2018/2019-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben alap- vagy mester szintű, illetve osztatlan jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.

Az idei évben 30 hallgató részesülhet ösztöndíjban: Erdélyből 11, Felvidékről 7, Vajdaságból 4, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 3 diák kaphat támogatást tanulmányaihoz.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 600 ezer forint támogatásban részesülnek, a pályázat teljes kerete 18 millió forint. Az ösztöndíjas időszak alatt munkájukat az adott szakterületen elismert gyakorló ügyvéd, tutor segíti.

A jelentkezéseket október 10-én, déli 12 óráig várják.

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ITT ELÉRHETŐ