2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Családbarát nemzeti konzultáció indul

A kormány nem titkolt célja, hogy Magyarországot családbarát hellyé tegye. Az ehhez szükséges további lépéseket egy nemzeti konzultáció keretében szeretnénk közösen eldönteni – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Tatán, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete hagyományos őszi találkozóján.

A politikus arról is beszélt, hogy a konzultáció előkészítése már gőzerővel zajlik, és néhány héten belül megkezdődik.

„Szeretnénk az a hely lenni Európában, amely bebizonyítja, hogy az önfeladásnak nincs helye, és saját erőnkből is képesek vagyunk megerősíteni közösségeinket, az erős családok pedig Európa megújulásának pótolhatatlan főszereplői” – hangsúlyozta.

Az államtitkár közölte, hogy a családok támogatását a kormány az egyik legfontosabb feladatának tartja. A családtámogatási rendszer eddigi eredményeit sorolva pedig arról beszélt, hogy eddig 83 ezren vették igénybe a csok-ot, adókedvezmények formájában 1.900 millió forint maradt a családoknál, és másfélszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma. Talán ezeknek az intézkedéseknek is köszönhető, hogy megnövekedett a gyermekvállalási kedv – vélekedett.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke tájékoztatása szerint a mostani már a harmincadik őszi találkozója egyesületüknek. Ezek az együttlétek egymás kölcsönös megismeréséről, a régi kapcsolatok ápolásáról és a mindenkori vendéglátó település értékeinek felderítéséről, a könnyed szórakozásról szólnak, céljuk pedig az, hogy bebizonyítsák, nagycsaládban élni jó – mondta.

A családok érdekvédelmét is ellátó Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1987-ben alakult, jelenleg az egész országban több mint 200 helyi közösséggel és mintegy 12.000 tagcsaláddal rendelkezik, Facebook oldaluknak 8.000 követője van. Az országos munkát hat regionális központ segíti, önkénteseik száma megközelíti az 1.500-at.

(csalad.hu)