2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Így szelfizünk mi

Mármint mi, magyarok -derül ki a Huawei felméréséből. A heti legalább egy önarckép elkészítése mellett azért a szeretteinkre sem sajnáljuk a digitális filmet.

Az ezerfős mintán alapuló, online kutatásban megkérdezett felhasználók közel 40%-a válaszolta, hogy hetente legalább egyszer készít magáról szelfit, míg a szelfizés szerelmesei (13,3%) naponta akár többször is kattintanak. A válaszadók 22%-a csak havonta veszi elő telefonját, hogy saját magát fotózza, 7%-uk pedig még ennél is ritkábban, csupán évente használja okostelefonja előlapi kameráját -írja az origo.hu.

Persze nem csak magunkról készítünk képeket. Szívesen szelfizünk a családunk, szeretteink körében, illetve párunkkal közösen. A legtöbb elkészült szelfi célja a szórakoztatás, de a válaszadók közel fele nyilatkozott úgy, hogy a kész műveket feltölti a közösségi média felületekre is. Néhányan emellett az üzleti célú oldalakra is osztanak meg a jobban sikerült szelfikből.

Persze a 21. században már egy jó fotó önmagában kevés, így a válaszadók jelentős többsége használja a telefonok filter vagy effekt funkcióit, hogy felturbózza az elkészült képeket.

Apró statisztikai érdekesség még, hogy a megkérdezettek 40 százaléka annyira komolyan veszi a szelfi kérdést, hogy telefonválasztáskor akár csak az előlapi kamera minősége alapján is döntene.

(origo.hu/csalad.hu)