A fővárosi közlekedés alkalmazkodik az iskolakezdéshez

Hétfőtől életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend a BKK-nál, illetve több közlekedési felújítás is véget ér.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint amellett, hogy a nyári szünethez képest egyes járatok gyakrabban indulnak, két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést vezet be a BKK. A 4-es metró munkanapokon reggel és délután, a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban és este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

Szeptembe elsejétől újra a teljes vonalon, a Bécsi út - Vörösvári út és a Fehérvári út - Etele út között jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése. A nagykörúti villamosvonalakon ugyancsak a vonal teljes szakaszán járnak majd a villamosok hétfőtől.

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások.

Feloldják a korlátozást a Szent István körúton is, ahol vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a forgalmat.

További lényeges változás, hogy hétfőtől a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

(MTI/csalad.hu)