2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Biztosítás – biztonság!

A címben felidézett retro jelmondatot a hetvenes években az Állami Biztosító használta, de ma is aktuális.

A magyaroknak ugyanis mindössze a fele köt biztosítást utazás esetén, miközben a nyugat-európai országokban jóval magasabb ez az arány – hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes, a Europe Assistance Magyarország szóvivője az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint az utasbiztosításokhoz kapcsolt assistance szolgáltatás váratlan nehézségek, például közlekedési balesetek vagy betegségek esetén hasznos. A biztosító által megadott telefonszám napi 24 órában hívható, és a bajba jutott utazók magyar nyelven kaphatnak segítséget.

A biztosítottaktól a nyári hónapokban leggyakrabban Horvátországból, Ausztriából, Szlovéniából, Szlovákiából és Romániából érkeznek segítséget kérő hívások, sérülések, betegségek, illetve közlekedési balesetek esetén.

A tengerparton nyaralók gyakran keresik az assistance szolgáltatót sziklák vagy tengeri sünök okozta sérülések miatt, de érkeznek bejelentések búvárbalesetekről is. Emellett Horvátországban elég sok a közlekedési baleset, ami miatt segítségre szorulnak a magyar autósok.

(MTI/csalad.hu)