2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Ünnepeljük a Dunát! – hétvégi programajánló

A nyár sokak által talán leginkább várt filmpremierje mellett a hétvégén ünnepeljük a Dunát, de lesz kutyafesztivál és találkozhatunk a vicces farkassal is. Hétvégi programajánlónk következik.

Éljen a Duna!

A Duna Ünnepe

Vasárnap már reggel 9 órától ünnepelhetjük az egyik legnagyobb és legszebb európai folyót a Vigadó Rakparton az 1456. évi nándorfehérvári győzelem évfordulóján. Azért is lehet ez szép közös ünnep, mert az Európát átszelő Duna összekapcsolja a közvetlen szomszédságában és a szélesebb térségben élőket is.

Hófehérke nosztalgiahajó

Ha már Duna, akkor szombaton 14 órától felszállhatunk a Hófehérke nosztalgiahajóra, melyről gyönyörködhetünk az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított part csodálatos panorámájában.

Színház

Erich Kästner: A két Lotti

A klasszikus ifjúsági regényből készült darabot a Városmajori Szabadtéri Színpadon nézhetjük meg pénteken 18 órától. Lotte és Luise története évtizedek óta jelen van minden korosztály életében, hirdetve a szeretet és a család erejét.

A három kismalac és a Vicces Farkas

Szombaton 11 órától a Center Színházban együtt izgulhatunk és nevethetünk a három kismalac és a Vicces Farkas történetén, nem is beszélve a Nagybölcsességű Vezércsigáról.

Az állatok nyelvén tudó juhász

A Sugár Játszóház Bábszínházban szombaton 16 órától nézhetjük meg a mesét bábelőadás formájában.

A csillagszemű juhász

Ha már juhász, akkor legyen egy csillagszemű is a Görbetükör Társulat előadásában a Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap fél 11-től. A folyamatosan tüsszögő király és a parancsnak ellenálló csillagszemű juhász történetét a legkisebbek is élvezhetik.

Pulcinella éneke

Pulcinella imádja az életet, különösen a dalolást, ám egyszer csak kiderül, hogy akkor énekelhet ismét, ha legyőzi az elé tornyosuló akadályokat. Hogy sikerrel jár-e, az kiderül vasárnap fél 11-től a Margitszigeten a Szent Margit kolostor-romoknál.

Mese a tisztaságról

Nem csak vasárnap érdemes kimenni a Margitszigetre, hanem szombaton is, például fél 11-től, hiszen ekkor nézhetjük meg az Interaktív Meseszínpadon Marcipán cica és Peti barátja történetét. Az interaktív zenés, bábos gyermekelőadás egyik bevallott célja, hogy felhívja a legkisebbek figyelmét is az egészséges életmódra.

Minden más

DogMopolitan Kutyafesztivál

A Bókay-kertben szombaton reggel 9 órakor kezdődő egész napos fesztivál az ember és a kutya közötti kapcsolat ünnepe.

Közös társasjátékozás

A Mesemúzeumban szombaton 11 órától kiderül, hogy megtaláljuk-e a labirintusból kivezető utat, tudunk-e egymás után kétszer hatost dobni, és hogy megy-e a pókerarc?

A fagy birodalma – Hőtan

Nyáron a fagyról már csak beszélni is hűsítő lehet, ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni vasárnap 13 órától a Csodák Palotájába, ahol egy izgalmas kísérlet keretében éppen a fagy birodalmába kalauzolnak el minden érdeklődőt.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban nem feledkezhetünk meg a hét egyetlen mozibemutatójáról, ami nem más, mint az Abba-film sokak által várt folytatása. A musical első filmváltozata hatalmas siker volt világszerte, ez borítékolható a folytatás esetében is.

A történet Meryl Streep és Amanda Seyfried anya-lánya párosára koncentrál, de lesz benne némi múltidézés is, és persze rengeteg zene, szerelem, mosoly és könnyek – garantált családi kikapcsolódás.

(Család.hu)