2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Indul az elsősegélynyújtás a Balatonon

Idén is segít az Ifjúsági Vöröskereszt a Balatonparton. A leggyakoribb sérülések közé a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések tartoznak, de vízből is mentenek és újraélesztenek, ha kell.

Az Ifjúsági Vöröskereszt 304 fiatal önkéntese idén 12 település 18 strandján lát el szolgálatot a Balaton körül délelőtt 10 és este 6 óra között - mondta Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának főigazgató-helyettese a Duna Tv Balatoni nyár című műsorában.

A leggyakoribb sérülések közé a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések tartoznak - közölte a szakember. Hangsúlyozta, hogy a parton állomásozó önkéntesek mellett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és az Országos Mentőszolgálat is minden partszakaszon ott van.

A Vöröskereszt képzett önkéntesei rögtön segítenek, ha megtörténik a baj, és a legsúlyosabb esetben is segítséget tudnak nyújtani, legyen szó vízből mentésről vagy újraélesztésről – mondta Nagy Gábor. Hozzátette: tavaly egyetlen klasszikus újraélesztésre volt szükség.

A szakember kitért arra is, hogy az önkéntesnek jelentkezők száma évről évre stabil, ám a fiatalok eléréséhez új módszereket kell alkalmazni, hiszen döntő többségük már inkább online jelentkezik.

(Híradó.hu)