2019-06-22 00:00:00 Két nap a tudatosabb vásárlásért

Udvari zene és barokk vártörténeti séta

Idén 34. alkalommal csendülnek fel eredeti hangzással komolyzenei művek a Régi Zenei Napokon. A fesztivált másodszor rendezik Vácon, június 30. és július 7. között.

A hallgatók a komolyzenei műveket hiteles formában hallhatják, úgy, ahogy azok a zeneszerző korában megszólalhattak. A fesztivál kivételes programkínálatában megtalálhatók a magyar és külföldi régizenét tanulmányozó professzorok és a mesterkurzusok hallgatóinak különleges és megismételhetetlen koncertjei is.

A régizene ikonikus alakjai mellett a zenetörténeti korszakhoz illeszkedő izgalmas családi programok is várják az érdeklődőket. Június 30-án a Budai Várban mini koncertek várják at érdeklődőket: a Magyar Nemzeti Galéria barokk kiállításán udvari zene és barokk várostörténeti séta; a Budavári Evangélikus Templomban zenés, interaktív orgonabemutató várja a kicsiket és nagyokat a templom nemrégiben felújított barokk orgonáján.

Július 7-én Vác belvárosában és a Duna-parton meseórával várja a kicsiket és a nagyokat Bogárdi Aliz, lesz fülelés, dalolás, mondókázás, zenekarosdi. Önfeledt időtöltés, melynek során a legkisebbek és családtagjaik megismerkedhetnek a hangszerekkel, éltethetik a hagyományokat, és igazi zenei élményben lehet részük.

Délután izgalmas, zenés várostörténeti sétán és vetélkedőn vehetnek részt a vállalkozó szellemű családok, ahol a feledhetetlen élményen túl értékes nyeremények is gazdára találnak. A nap során megismerkedhetnek a hangszerek királynőjének, az orgona csodálatos világával, ahol Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője várja az érdeklődőket egy zenés, interaktív bemutatóra.

A különleges programokról bővebb információ: regizeneinapok.hu

(Család.hu)