2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Gyermekprogramok a 11. Margó Irodalmi Fesztiválon

Gyermekeknek szóló programokkal, koncertekkel, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várja a családosokat a 11. Margó Irodalmi Fesztivál június 9-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A szervezők közleménye szerint nyomkövetős kaland, illatos fürdőbomba-, könyvjelző- és varázsképeslap-készítés, valamint lufinyomdázás is szerepel a irodalom- és olvasás-népszerűsítő gyermekprogramok között. A Cseh Centrum és a Csirimojó Kiadó gyermekfoglalkozásán füvészkönyvet lehet készíteni, majd Rutkai Bori Bandája ad koncertet a PIM udvarán.

A kisebb gyermekek nyomozással egybekötött könyvbemutatón ismerhetik meg Ruff Orsolya A zöld macska titka című meseregényét, Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című mesekönyvéhez kapcsolódóan pedig játékos foglalkozáson tudhatnak meg többet a csillagokról és bolygókról. M. Kácsor Zoltán Sárkánytörvény című mesekönyvét az udvaron mutatják be.

A kamaszoknak szóló programok között délután a kortárs magyar fantasy-irodalomról beszélget Majoros Nóra, Szakács Eszter és Rét Viktória. Ezt követően az érdeklődők az Időfutár 7. részének, Az ellopott időgépnek a négy szerzőjével, Gimesi Dórával, Jeli Viktóriával, Tasnádi Istvánnal és Vészits Andreával vehetnek részt egy beszélgetésen, játékon és időutazáson.

A PIM udvarán egy felolvasással egybekötött kötetbemutatón lehet megismerni a Budapest OFF című novelláskötetet, amelynek kamaszokról szóló történetei a főváros egy-egy kis szegletében játszódnak a belvárostól a külvárosig. A kötet szerzői között van Berg Judit, Kemény Zsófi és Totth Benedek is.

A Margó Irodalmi Fesztivál öt napon keresztül összesen 60 programmal, köztük szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel várja a közönséget - olvasható a közleményben.

(MTI)

(Fotó: margofeszt.hu)