2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

A Google-től tanulhat weboldalfejlesztést is

Folytatódik a Google által szervezett digitális készségfejlesztő program, a szervezet az idén 35 ezer érdeklődőt szeretne elérni programjával. A cél egyebek mellett az, hogy a munkavállalók a megszerzett ismeretekkel könnyebben alkalmazkodjanak a foglalkoztatók igényeihez.

Tovább bővíti a digitális készségeket fejlesztő képzéseit a Google. Országszerte szervez Digitális Workshopot, amelynek célja, hogy csökkentse a magyar munkaerőpiac igényei és a munkavállalók digitális képessége közötti különbséget. Egyebek mellett erről tartottak előadást a szervezet munkatársai.

Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője elmondta: Elindul a Grow with Google program is, amely online és offline előadásokkal, ingyenesen elérhető eszközökkel segíti a fejlődést. A tanuláshoz bárki, akár otthonból is csatlakozhat a https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop oldalon keresztül. Eddig 35 ezer kis- és közepes vállalkozás vett részt az online képzéseken, a száz workshopon, illetve a 4000 személyes konzultáción. Egyebek mellett weboldalfejlesztést, webáruház fejlesztést, online marketinget tanulhattak az érdeklődők.

Erre egyebek mellett azért van szükség, mert az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió lakosságának 44 százaléka és a foglalkoztatottak 37 százaléka nehezen birkózik meg a digitális feladatokkal annak ellenére, hogy az ICT szaktudással rendelkezők iránti foglalkoztatói igény egyre nő.

Nagyjából 500 ezer pozíció maradhat betöltetlenül 2020-ig, illetve 10-ből 4 európai vállalat küzd majd munkaerőhiánnyal. A Google célja, hogy 1 millió európai munkavállalónak segítsen a munkaerőpiaci elhelyezkedésben vagy üzleti céljaik elérésében. Év végéig 20 ezer kis- és közepes vállalkozást szeretne elérni Digitális Workshop programjával, ingyenes képzésre 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők.

A Google karitatív tevékenységet is végez, a Technológiai Oktatásért Alapítvány Kódklub projekttel 10 héten át 10 város 12 gyermekotthonában 150 gyermekkel ismertette meg a programozás alapjait.

(Család.hu, Fotó: Balogh Zoltán/MTI)