2019-01-24 19:30:00 Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai világhírű karmesterrel

Majális – a Családok hónapja és Európa jegyében

A hétvégén egyrészt már a majálist ünnepeljük, másrészt pedig itt a Családok hónapja és az Európa-nap számtalan érdekes és színvonalas programmal. Persze szokásunkhoz híven ezúttal is ajánlunk számtalan színházi előadást, koncertet és sok egyéb családi programot.

Majális és Európa

Családi majális a Margitszigeten

Szombaton és vasárnap a Családok éve programsorozat egyik első nagyszabású rendezvényének – a Családi majálisnak - ad otthont a Margitsziget. A változatos programokon kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. A kétnapos rendezvény első napján a földkerekség legszelídebb motorosai, - több tízezer kismotoros gyermek – is felvonul.

Múzeumok Majálisa

Immár 23. alkalommal gyűlnek össze most vasárnap intézmények (idén 70) a Magyar Nemzeti Múzeumban az ország különböző részéből, hogy emlékezetessé tegyék ezt az egynapos, rendhagyó fesztivált.

Európa-nap

Vasárnap rendezik meg az immár hagyományos Európa-napi családi fesztivált a budapesti Szabadság téren. A nap folyamán koncertekkel, változatos családi és gyermekprogramokkal és EU-s információkkal várják a látogatókat. Innen indul a Magyarország 14 éves EU-tagságát ünneplő, 14 év - 14 km elnevezésű futóverseny is.

V4 Kerékpárverseny és családi nap

Interaktív kerékpárosprogramokat, koncerteket, ökojátszóházat és sok egyéb érdekes programot kínál a Várkert Bazár szombaton.

Színház

Pipp és Polli

Egy kisegér és egy nyuszi kalandjait követhetjük nyomon a Budapest Bábszínházban pénteken 10 és szombaton fél 11 órától.

Locspocs, a kis tengeri szörny

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban elevenedik meg pénteken és szombaton 10 órától Locspocs, aki segít a pizsamás polipon, megmenti a viharba keveredett hajót, beleszeret egy fogszabályozós japán sárkánylányba, és a végén talán még elveszettnek hitt szüleit is megtalálja.

Süsü, a sárkány kalandjai

Aligha kell ajánlgatni gyermekkorunk kedvenc meséjét, szóval elég annyi, hogy Játékszín, vasárnap 15 óra.

Bogyó és Babóca

Ha Süsühöz mérhető klasszikus nem is lesz, Bogyó és Babóca sok gyermeknek okoz felhőtlen kikapcsolódást. Barátságuk egy esztendejét a mese négy évszakán át követhetjük figyelemmel a Kolibri Fészekben vasárnap fél 11-től.

Túl a Maszat-hegyen

A Varró Dániel könyvéből készült darab hosszú évek óta fut nagy sikerrel, a Pesti Színházban vasárnap 11 és 15 órától nézhetjük meg megint.

Minden más

Manófaktúra

Azaz mesés kellékek fabrikálása. Egy kellemes péntek délutáni program könyvbemutatókkal, játékokkal és kézműveskedéssel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kispesti Könyvtárában 17 órától.

Családi Játék Fesztivál

Mintegy 250 féle társasjáték, szabadtéri és családi játékok, társasjátékok várják a családokat az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban szombaton és vasárnap 10 órától.

Floralia

A Floralia nem más, mint a római tavaszünnep, amikor egész hétvégén szabadtéri színházi előadások, valamint az ókort idéző életmód- és kézműves bemutatók várnak az Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban.

Mesehősök növényei

A Füvészkertben szombaton 10 órától Micimackó és a méz meglehetősen közeli és szívélyes kapcsolatával ismerkedhetünk meg közelebbről.

Vasút- és famodell kiállítás

A GANZ Ifjúsági Műhelyben szombaton 10 órától lehetőség nyílik terepasztal kipróbálására, mi több, egyszerű elektronikai áramkörök készítésére is.

Mesés hétvégék: Minden, ami palacsinta

Ilyen címmel csak jó program várhat minden érdeklődőt az Óbudai KK – Csillaghegyi KH-ban szombaton 10 órától. Igazi családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással.

Madarak és fák napja a Jókai-kertben

Vezetett sétákra mehetünk a Jókai-kertben, ahol madárgyűrűzési- és madárbemutató, Cincér Játszóház, természetismereti vetélkedő és vásár várja az érdeklődőket szombaton 10 órától.

Elvarázsolt sziget

Ez a kiállítás és játék képzeletbeli utazásra hív, ami közben furfangos feladványok, játékos talányok és megbűvölt szigetlakók tesznek próbára a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A hétvégén utoljára, szóval érdemes kihasználni a lehetőséget!

Gingalló

A Budapest Bábszínház vasárnap 15 órakor kezdődő programja nagyszerű lehetőség arra, hogy a minőségi zene találkozzon a gyermeki fantáziával. Voltaképpen egy bábkoncertről van szó, melynek során Szalóki Ági csatlakozik a Budapest Bábszínház művészeihez, hogy legkedvesebb slágereit egy mesébe szője.

(Család.hu)