2019-03-25 19:00:00 Koncert a Zeneakadémián

Tavasz, művészet, család

Mi szebb is lehet április közepén, mint a (remélhetőleg) kellemes tavaszban keresni valami jó kis művészeti programot a családdal és közösen részt venni rajta? Aztán pedig irány a természet! Erre a hétvégére is ajánlunk színházi előadásokat, koncertet és más különleges programot egyaránt.

Holle anyó

Holle anyó különös öregasszony, félig tündér, félig boszorkány, aki az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. A réges régi történettel ismerkedhetünk meg a Budapest Bábszínházban pénteken 10, szombaton pedig fél 11 és 15 órától.

A kis herceg

Hasonlóan nagy klasszikus A kis herceg, amit most mesemonológként feldolgozva nézhetnek meg gyermekek és felnőttek a Hatszín Teátrumban pénteken 10 órától.

Csoda és Kósza

A gödöllői tanyán élő két ló történetét könyvben is imádtuk, de ebben a különleges előadásban legalább olyan jókat mulattunk Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovain. Miközben az Örkény Színházban szombaton 11 órától kiderül, mi történik, amikor egy ló pizzát süt a miniszternek, vagy a Marsra utazik.

A medve, akit Vasárnapnak hívtak

Alex kíváncsi kisfiú és szeretné tudni, mit gondol akkor a macija, amikor éppen belenyomják a fejét a paradicsomszószba. (Nekünk van ötletünk…) Csakhogy a mese sajátos fordulatot vesz egy reggel. Illetve délután, mert a Kolibri Fészek előadása szombaton 15 órától kezdődik.

GóleMese, avagy így ment a rabbi hohmecolni!

Az előadás a Gólem legenda által keretezve négy közismert zsidó népmesét dolgoz fel a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban vasárnap 11 órától.

BonBon Matiné - BA-LU EUfórikusok: Ludas Matyi

A BA-LU EUfórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre. Miközben végigizgulhatják Ludas Matyi történetét, megismerkedhetnek a fuvolával, a trombitával, a hegedűvel és a többi hangszerrel. Mindezt az óbudai Esernyősben vasárnap 11 órától.

Játsszunk színházat!

A családi délelőttön A szegény szántóvető szerencséjét követhetjük végig, mégpedig a Várkert Bazárban vasárnap fél 11-től.

Liszt-kukacok Akadémiája: Jazz játszótér

A jazz-el nem lehet elég korán megismerkedni, úgyhogy szombaton 10-től vagy fél 12-től irány a Zeneakadémia!

Arctájkép

A „múzeumpedagógiai foglalkozások gyermekeknek” műfaji meghatározás sokkal szigorúbban hangzik, mint amit takar, úgyhogy érdemes elnézni a Várkert Bazárba szombaton 15 órától.

Kakaó parti - Tavasz!

Hát persze, hogy tavasz, elvégre április közepe van! A Kakaó partin táncház, bábszínházi előadás és tavaszváró meglepetések készítése várja a látogatókat a Rákoscsabai Közösségi Házban szombaton 15 órától.

Titokzatos jóbarát

A Mese Habbal sorozatban az előadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, lesz drámajáték a SzínMűVeletekkel, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműveskedés a Kisladikkal. Mindez a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban szombaton 10 órától.

Vidd magaddal a művészetet!

Rendhagyó workshop keretében alkothatunk táskát hőprés technikával, és választhatunk számtalan ragyogó szín és textúra közül. Mindezt a magyar költészet napjához kapcsolódóan. Szóval ott a helyünk a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületben szombaton 11 órától.

Családi nap - Jelmezben a gyermekekért

Kevés izgalmasabb dolgot tudunk elképzelni egy gyermeknek, mint a Jedi lovag kiképzés, egy jó kis R2-D2-bemutató, nem is beszélve a fénykardvívás-oktatásról. Ehhez a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménybe érdemes ellátogatni szombaton 14 órától.

MINI Textúra 2018

Öt népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történet, amelyet a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált. A Pagony-szerzők szövegei összhangot alkotnak a gyermekek számára nehezebben befogadható képzőművészeti alkotásokkal. A jelenetek a Budapest Bábszínház művészeinek előadásában, s öt fiatal bábrendező elképzelésében elevenednek meg vasárnap 11 órától.

MintaPinty koncert

Zenés találkozásra indulhatunk a MintaPinty Cirkusz fellépőivel: a porondon állatok, emberek, és mindenféle szerzetek láthatók a KlauzálHázban vasárnap 10 órától.

Jó szórakozás mindenkinek, és ne feledkezzenek meg a természetről sem!

 

(csalad.hu)