2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Milyen szakmát válasszak? - ötletek a pályaorientációs börzén

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya második alkalommal szervezte meg a „Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börzét a MOM Sportközpontban. A program célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában.

A rendezvény  hozzájárulhat a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, cél, hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézmény szinten.

Az eseményre a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők kaptak meghívást.  A börzén a Főváros 5 Szakképzési Centrumának közel 50 szakképzési intézménye, további 13 nem állami fenntartású szakképző iskola,  7 felnőtt képző intézmény,  14 munkáltató és szakmai szervezet vesz részt kiállítóként.

Az intézmények önálló standokon szórólapjaikkal, képzési tájékoztatóikkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket délután 4 óráig.

 

(mti/MTI Fotó: Balogh Zoltán)