2019-05-22 00:00:00 A tánc fesztiválja Veszprémben

Tavaszváró hétvégi programok

Meglehetős zimankóval köszöntött be a március, de nemcsak mi várjuk felettébb optimistán a tavaszt, hanem a hétvégi programok szervezői is. Érdemes tehát kibújni a hidegben a lakásból, mert igazán érdekes ajánlatok közül válogathatunk.

Tavaszvárók

Tavaszi Pagonyfeszt

Mesék, színház, zene is vár minket a Budapest Bábszínházban, ahol lesz Ringató, egész napos diavetítés, felolvasószínház, és egy mesés játékkal újra bemutatkozik Berg Judit 10 éves Cipelő cicák sorozata. Mindemellett kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, favonatokkal, és még sok minden mással vár a Petőfi Irodalmi Múzeum szombaton 10 órától.

Picuri Muri

Ha inkább a zenére szavaznánk, akkor nézzük meg a tavaszköszöntő interaktív gyermekkoncertet a KULTI - Albertfalvi KHban, szintén szombaton 10 órától.

Tavaszi csillagles

Még mindig szombat 10 óra, a helyszín már a Kassák Múzeum, ahol csillagvetítő szerkezeteket hajtogathatunk, amivel a márciusi égboltot akár az otthonunk mennyezetére varázsolhatjuk, de lesz előadás a korai űrkutatásról is.

Csiribiri tavaszváró családi délután

A Klebelsberg Kultúrkúriában szombaton 15 órától érkezik a Csacsifogat a Napsugár Bábszínház előadásában, lesznek szélkiáltó dalok a Szélkiáltó zenekartól, mindezt kézműves játszóház egészíti ki.

Színház

A hétfejű tündér

Lázár Ervin egyik legnépszerűbb műve most a Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdiójában elevenedik meg szombaton 14 órától.

Pöttyös Panni az iskolában

Azt gondolná az ember, hogy hétvégén nem túl kedves dolog iskoláról szóló darabra vinni a gyermekeket, de ennek kifejezetten ellentmond a Thália Színház Arizona Stúdiójának előadása, amely érzékenyen ragadja meg az óvodások és kisiskolások lelkivilágát. Mindezt vasárnap 16 órától.

Holle anyó

A jól ismert, versekkel és zenével bővített történet célközönsége ebben is az óvodás és kisiskolás korosztály, a helyszín pedig a Budapest Bábszínház. Vasárnap két alkalommal (fél 11-től és 15 órától) is megnézhetjük.

Nikola a tengernél

A Malko Teatro előadásának főszereplője egy nagyon jó kisfiú, aki egy nap elhatározza, hogy megnézi a bolgárkertészek országát, amiről annyit mesélt neki a nagypapája. Az előadást az Angyalföldi JAMK-ban nézhetjük meg vasárnap 11 órától.

Minden más

Márciusi mesék márciusi ifjaknak

Ritkán hallott népmesék, történelmi mondák, és igaz történetek mutatják be a magyar történelem legendás időszakát a Magyar Nemzeti Múzeumban szombaton 14 órától.

Meglátjuk!

Egy fantasztikusan érdekes tárlatvezetés és közös játék látássérültek vezetésével. Az ötlet megvalósításában képzőművészek dolgoztak együtt a Vakok Intézetéből érkező, látásban korlátozott csoporttal, a kérdés pedig nem más, mint hogy mivel látunk igazán. A választ a Ludwig Múzeumban kaphatjuk meg szombaton 14 órától.

Játékosok napja

A Te jössz?! című kiállítás a társasjátékok történetéről és jelenéről szól. Természetesen ki is lehet próbálni őket a Kiscelli Múzeumban szombaton.

Mesehősök növényei

Ezúttal a Kisvakond világ körüli utazásán vehetünk részt a Füvészkertben szombaton 10 órától és negyed 12-től. Miközben Egérkének keressük a gyógyírt, megismerkedhetünk a gyógynövényekkel.

Régimódi bohóctréfák újmódi gyermekeknek

Kamilla Karamella és a Fogas bohócok keltik életre az immár hagyományos mutatványokat a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban vasárnap 10 órától.

Győztesek karneválja a cirkuszban

Igazi magával ragadó karneváli hangulatot ígér a Fővárosi Nagycirkusz Győztesek karneválja a cirkuszban című műsora. Az előadást a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál legjobb, díjnyertes produkcióiból állították össze. Mindhárom napon 15 órától nézhetjük meg.

(Család.hu)