2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Pénz7 – a pénzügyi tudatosságért

Több mint ezer iskola csatlakozott már idén is a nemzetközi Pénz7 programsorozathoz. Újabb rekordot dönt az európai kezdeményezésű témahét Magyarországon.

Egy hónappal a jelentkezési határidő lejárata előtt már 1.024 általános- és középiskola regisztrált az immár hagyományos, a tanév rendjében is szereplő Pénz7 eseménysorozatra.

Újabb rekord születhet, hiszen tavaly 1.100 oktatási intézményben mintegy 1.60 ezer tanuló vett részt a témahét pénzügyi és vállalkozási alapismeretekkel foglalkozó iskolai tanóráin. A diákok számára megtartott összesen 11.300 tanórán nemcsak pedagógusok, hanem a gyakorlati tapasztalatokat is bemutató több száz szakmai önkéntes segítette az ismeretek átadását.

Az érdeklődő iskolák még néhány hétig regisztrálhatnak a www.penz7.hu oldalon. A szervezők idén különös figyelmet fordítanak rá, hogy vidéki helyszínekre is minél több felkészült önkéntes szakértő jusson el – ezzel is támogatva a diákok tudásának fejlesztését.

Magyarország 2015 óta vesz részt az Európai Bankszövetség által életre hívott European Money Week eseménysorozatban. Nemzetközi szinten is kiemelkedő az az összefogás, amely hazánkban a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében megvalósult. Népességarányosan a legszélesebb tömegeket elérő kezdeményezésként a magyar Pénz7 tavaly bekerült a Child & Youth Finance International által meghirdetett Global Money Week legsikeresebb programjai közé.

A Pénz7 folyamatos sikere komoly mérföldkő a hazai pénzügyi ismeretek fejlesztése terén: a témahét a kormány tavaly elfogadott hét éves pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó nemzeti stratégiája keretében, számos szereplő közös együttműködésében annak egyik kiemelt eseménysorozata lett.

(csalad.hu)