2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Új tornatermet kap az óbudai Árpád Gimnázium

Új tornatermet alakítanak ki 157 millió forintos állami támogatásból az óbudai Árpád Gimnáziumban - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, az iskolában tartott sajtótájékoztatón.

Varga Mihály, aki Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője is, közölte, a kormány tavaly év végén döntött a tornaterem kialakításáról, amely megfelel majd az óbudaiak elvárásainak és igényeinek. A beruházás nem csak a jelenről, hanem a jövőről is szól, mert megoldanak egy régi problémát, de a jövőbe is tekintenek, hiszen az oktatás egy folyamatosan változó terület, amelybe érdemes befektetni és keresni a megújulás lehetőségét - emelte ki a miniszter.

Varga Mihály hangoztatta: az ország építése arról is szól, hogy biztosítják a gyermekeknek a tanulás és tehetségük kibontakoztatásának lehetőségét, hogy sikeres emberek lehessenek és megvalósíthassák céljaikat.

Ennek érdekében a közelmúltban 3,5 milliárd forintból felújították például az Óbudai Egyetem Kandó kollégiumát, 2,5 milliárd forintot fordítottak a Márton Áron Szakkollégiumra, néhány hónapja jelentették be az Árpád Gimnázium informatikai fejlesztését, eközben pedig zajlik az iskola külső felújítása is.

(MTI)