2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Sport, jazz és bábszínház - programajánló

Kézműves programok, ismerkedés a nagyzenekarral és a jazz-zel, bábkészítés és télisport-választó foglalkozás szakemberek segítségével - az interaktív kikapcsolódástól a testmozgásig számtalan program közül választhatnak a hétvégén a fiatalok, és játékos kedvű szüleik.

Jubileumi programsorozatot rendeznek a Kolibri Színház repertoárjának legérdekesebb előadásaiból az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából jövő hétfőig. A Találkozások címen futó rendezvényen korcsoportos bontásban kínálják a programokat a fiataloknak.

Szombaton délután három órától a kettős:játék című előadást kamaszoknak ajánlják, a történet szerint A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkedik meg egymással. A kapcsolat nem teljesen őszinte, gyengeségeiket ugyanis elhallgatják egymás elől. Vajon sikerülhet-e a próbálkozás, a közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval teszi meg az utat távolodóban egymástól, majd pedig egymásig. Vasárnap fél tizenegykor a legkisebbeket várják a Tekergő című félórás előadásra. A csecsemőszínházi produkció alapját Orbán Ottó mára klasszikussá vált költeményei adják. Az előadás után rövid játékra invitálják a piciket.

A Rózsa Művelődési Házban szombaton 11 órától Halász Judit koncert lesz. A Csiribiri előadáson szokás szerint felcsendülnek a magyar költők mára jól ismert megzenésített művei, több generáció gyermekdalai.

A Müpa Cifra Palota - tánc-mulatság interaktív családi programja vasárnap tíz órától délután egyig várja a családokat. Míg a színpadon zene, tánc- és meseelőadások lesznek, az előcsarnokban zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok foglalják le a hideg téli vasárnapon a fiatalokat. Reggel a legkisebbeknek a Kerekítő-Tippentőt, majd a Búgócsiga Zenede játékos koncertjét, a Csárdást jár a habverő…-t, déltől pedig Bognár Anna színművésznő drámafoglalkozását, a Hamupipőkét kínálják. A kreatív foglakozások között lesz ékszer-, díszletkészítő- és festőműhely, illetve maszk készítés is.

Az Erkel Színházban a hét utolsó napján délelőtt a Mesélő muzsika - ilyen a jazz “komolyan” készítői különleges találkozást kínálnak a gyermekeknek a teljes szépségében tündöklő óriáshangszerrel, a szimfonikus zenekarral. Az előadás témája, hogy vajon összeférhet-e a jazz és a komolyzene. Ezt pedig zenei játékokkal, egy jazz-együttes és egy szimfonikus zenekar közreműködésével vizsgálják majd meg a teátrumban. Mindehhez egy gyermekdal útját is végigkísérik ezen két zenei világon keresztül. A fináléban a közönség együtt jazzelhet a zenészekkel - írja programajánlójában az Erkel Színház. A kiváló hangulatot Gál Tamás vezényletével a Miskolci Szimfonikus Zenekar biztosítja.

A Vasas Jégcentrumban szombaton rendezik meg a IV. Téli Sportágválasztó - Mozogj télen is! programot délelőtt tíztől délután öt óráig. Az eseményen a fiatalok kipróbálhatják a legtöbb téli sportot, az alpesi sítől a curlingen, gyorskorcsolyán, snowboardon át a kutyás futásig. A fiataloknak szakági képzett edzők segítenek, lesz készség és képesség felmérés, és tanácsadás is. Röviddel dél után jégkorong gálamérkőzést mutatnak be többek között Ganxsta Zolee, Vereczkei Ákos, Koko és M. Nagy Richárd közreműködésével. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Pécsen a Bóbita Bábszínházban szombaton délután öt órától bábkészítő előadásra várják a vállalkozó kedvű fiatalokat s szüleiket, nagyszüleiket. A családok együtt készíthetik el bábjaikat, például pálcás, ujj és papírlap kivitelben.

Szintén Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumában szombaton a Marsra viszik - képzeletben - a látogatókat délután három órától. Az 50 perces előadást 10 éves kortól ajánlják, s bemutatják, mit tudnak a tudósok jelenleg az emberiség fantáziáját jó ideje foglalkoztató vörös bolygóról. A programon a Mariner űrszondát követve jutnak el a látogatók a Marshoz, majd szóba kerül sok más mellett az is, hogy a jelenlegi körülmények között milyen életformák maradhatnak fenn ezen a hűvös, sivatagos bolygón. A résztvevők a különleges látványtechnikai eszközök segítségével megnézhetik az égitest néhány kráterét, vulkánját és völgyét, és a Curiosity marsjáró landolási helyszínét is.

(Család.hu)