2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Babára várva - mikor kell szakemberhez fordulni?

Nem szabad 5-10 évig várni, ha nem születik meg az áhított gyermek egy családban, hanem 1-2 év próbálkozás után a lombikbébi centrumokhoz kell fordulni – mondta az idén 25 éves Kaáli Intézet alapítója.

Kaáli Géza  az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, nagyon jól ismeri az Egyesült Államok és a nyugat-európai lombikprogram gyakorlatát:

„Gyakorlatilag Magyarország e tekintetben fölzárkózott a nyugati ellátáshoz. Mindenben ugyanazt csináljuk. (...) Ma Magyarországon, ha egy beteg besétál, akár finanszírozottan, akár magánúton, ugyanazt a kezelést kapja, mint Bécsben, Párizsban vagy New Yorkban.”

Kaáli Géza szerint a meddőség egy olyan betegség, amely a „biológiai halhatatlanságtól” fosztja meg az áldozatait. A szakember azonban üzeni: olyan meddőség nem létezik, amit 5-10 évig kell kezelni, 1-2 év próbálkozás után a lombikbébi centrumokhoz kell fordulni.

„Fontos, hogy kézen fogva, empátiával, szeretettel vigyék keresztül a betegeket ezeken a kezeléseken – legyen az a lombikbébi-kezelés, vagy egyszerűbb hormonális kezelés, vagy inszemináció” – nyilatkozta Kaáli, aki szerint a meddőség a családokon keresztül egy egész országot is súlyt, a demográfiai problémához pedig minden egyes gyermek megszületése a megoldás.

„És ha mi jól végezzük a munkákat, az élve születések 6-8, esetleg 9 százaléka orvosi segítséggel fog megtörténni” – tette hozzá.

(Infostart.hu)