2018-10-20 15:00:00 Darules a Fehér-tónál

A diákigazolvány-rendszer folyamatosan kezeli a beérkező igényléseket

Az Oktatási igazolványok intézményi rendszerének augusztusi bevezetése óta 200 719 diákigazolvány készült el. Azok a diákok, akik még nem kapták kézhez igazolványukat, az iskolák által kiállított igazolással vehetik igénybe az utazási és az egyéb államilag garantált kedvezményeket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Oktatási Hivatal (OH) 2017 augusztusában vezette be az Oktatási igazolványok intézményi adminisztrációs rendszerét: az OKTIG-rendszer egy integrált alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a köznevelési és felsőoktatási intézmények az igénylési, valamint a kibocsátási folyamathoz tartozó összes tevékenységet és nyilvántartási feladatot hatékonyan, nyomon követhetően valósítsák meg. Az új rendszerrel az igazolások hitelessége offline, az igazolványok érvényessége pedig online ellenőrizhető - emlékeztetett az EMMI.

Az OKTIG-rendszerben folyamatosan igényelhetők az új diákigazolványok, a nyomda a gyártással naprakészen követi a megrendeléseket, így az indulás óta összesen 200 719 igazolvány készült el.

Azok a diákok, akiknek még nem készült el az igazolványa, kérelemre kiállított ideiglenes igazolással valamennyi államilag biztosított kedvezményt, így az utazási kedvezményeket is, igénybe vehetik - olvasható az Emberi Erőforrások minisztériumának közleményében.

(Család.hu)