2018-12-14 18:00:00 A Magyar Rádió Gyermekkórusának karácsonyi koncertje

Hétvégi programok - adventi hangulatban

Alig két hét van karácsonyig, így aztán nem csoda, hogy a hétvégi családi programok nagy része is az ünnepek, az advent körül forog. Azért találtunk ezen kívül mást is, koncerteket és filmbemutatókat például, szóval ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni!

Adventi programok

Kezdjük az adventi programokkal, jó sok van belőlük, van miből válogatni tehát. Olyannyira, hogy csak azt tudjuk mondani, a teljesség igénye nélkül ajánlunk néhány, általunk kifejezetten érdekesnek tartott eseményt.

Advent Óbudán

Óbudán már megnyitott a szokásos vásár és jégpálya a Fő téren, ahol emellett koncertek, ételek-italok, vasárnaponként pedig adventi gyertyagyújtás várja az érdeklődőket, de lesz Kaláka Betlehemes koncert is.

Még mindig Óbudán maradva, az Óbudai KK – 3K-ban péntek délután 5 órától vintage hangulatban folyik az adventi készülődés, karácsonyi asztaldíszeket, dekorációkat, függőket készíthetnek a látogatók.

Advent a Budafoki Piactéren

Koncertek, vásár, forralt bor főzőverseny, kreatív foglalkozások, interaktív gyermek műsorok, jégpálya várja a látogatókat.

Karácsony a Nagytétényi Kastélyban

Aki inkább a Nagytétényi Kastélyt választaná, azt kiállítással, családi játékokkal, kosztümös tárlatvezetéssel, kézműves foglalkozással várják ezen a hétvégén is.

Hol vagy, Mikulás?

A történet egy konyhában játszódik, ahol a Mikulást várják, aki azonban nem találja a csizmákat, így nem tesz ajándékot. El kell hát indulnia a kis rongybabának, hogy megkeresse a Mikulást. Mindezt a Klebelsberg Kultúrkúriában lehet megnézni péntek délután fél 3-tól.

Mesekuckó: Karácsonyi történetek

A diafilmezés mostanában sokat veszített népszerűségéből, pedig jó móka. Most ráadásul a diázás után el lehet készíteni a kedvenc mesehősöket is a Vigyázó Sándor Művelődési Házban szombaton 10 órától.

Karácsonyi dobozolás

Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműveskedéssel az Óbudai KK-ban szintén szombaton 10 órától.

Adventi készülődés

A Mesemúzeumban a Halszem Meseműhely tart kreatív foglalkozást, természetesen mesével szombaton 11 órától.

Halász Judit adventi koncertje

Immár évtizedek óta igaz, hogy nincs adventi időszak Halász Judit koncertje nélkül, ezen a hétvégén is fellép a művésznő a Vígszínházban és a Klebelsberg Kultúrkúriában egyaránt – utóbbi koncertjét ajánljuk most szombat délelőtt 11 órától.

Adventi Alkotósarok

Aki szívesen készíti maga ablak- és karácsonyfadíszeket, annak a Hegyvidék Galériában a helye szombaton 10 órától, ahol szó lesz arról is, milyen művészeti alkotások kötődnek a karácsonyhoz.

Kreatív adventi készülődés - családi workshop

A Várkert Bazár Rendezvénytermében akár az egész család elkészítheti adventi kalendáriumát, koszorúját és karácsonyi képeslapját vasárnap 11 órától.

Gyertyagyújtás

A Stefánia Családi Színházban vasárnap 10 órától ünnepélyes adventi gyertyagyújtás, készülődés mellett a Turay Ida Színház Zsiványok Betlehemben című előadása várja az érdeklődőket.

Adventi Titoktok koncert

Bognár Szilvia koncertje igazi advent vasárnapi esemény: dalok, mondókák, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített versei és népi dallamok – mi kellhet még? A helyszín az Óbudai Kulturális Központ vasárnap 10 órától.

Adventi vasárnapok az Iparművészeti Múzeumban

Tizenegy órától gyermekprogramok, kézműves vásár, ünnepi ételkészítés vár, de tanulhatunk karácsonyi dalokat is és megismerkedhetünk a népszokásokkal is.

Színház

De hogy ne csak adventi programokat ajánljunk, lássuk, milyen előadások várnak a színházakban!

János vitéz

A Thália Színház Mikroszínpadján szombaton 3 órától látható a János vitéz, amiben kiemelt szerepet kap Magyarország különböző tájainak népművészeti, táncos, zenés hagyományainak, archaikus kultúrájának bemutatása.

Világszép nádszálkisasszony

Szintén a Thália Színház égisze alatt, az Arizona Stúdióban nézhetjük meg a Világszép nádszálkisasszony történetét szombaton 11 órától.

Télapó Karácsonya

A Hókirálynő Meseszínpad előadásában az erdei tisztáson Sün Saci és Nyuszi Gyuszi elhatározzák, hogy gyorsan feldíszítik a nagy fenyőfát, mert akkor méltóan tudják fogadni a Télapót. Az előadás a Kispesti Munkásotthonban látható szombaton 10 órától.

Erdei kalamajka

Diring, Dorong és Durung, a három rabló egy királylányt akarnak rabul ejteni, hogy aztán váltságdíjat kérhessenek érte. A kalamajka (és a jó szórakozás) garantált a Budapesti Operettszínházban pénteken 10 és szombaton 11 órától.

Túl a Maszat-hegyen

A Pesti Színház lassan már klasszikusnak számító előadását ezen a hétvégén vasárnap 11 órától lehet megnézni.

A négyszögletű kerek erdő

Lázár Ervin klasszikusa a szeretetről, a barátságról, a segítőkészségről szól, mégsem közhelyes – hiszen emlékszünk rá gyermekkorunkból, nem igaz? Most hétvégén vasárnap fél 11-től lehet megnézni a Madách Színházban.

A dzsungel könyve

A Rudyard Kipling nagyszerű regényén alapuló musical nagy siker hosszú évek óta, ez viszont egy különleges (és látványos) bábszínpadi változat a Harlekin Bábszínház előadásában a Klebelsberg Kultúrkúriában vasárnap délután 4 órától.

Hamupipőke

A Hamupipőkét nem is nagyon kell ajánlgatni, ezúttal a Karinthy Színház Hököm Stúdiójában nézhetjük meg vasárnap kétszer is, 11 és 13 órától.

Minden más

Űruborkák

A mókás nevű rendezvényen kézműves, kreatív foglalkozás, karácsonyi dekoráció készítés várja az érdeklődőket a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában szombaton fél 10-től.

Mikulás Karácsonyra

A héten két érdekes filmbemutató is lesz a mozikban (mindkettőt rengeteg mozi vetíti). Ebben a norvég családi vígjátékban a főszereplő jószívű asztalos nem tudja elhitetni a gyermekeivel, hogy a Mikulás valóban létezik, ám aztán jönnek az ünnepek…

Paddington 2

A Paddington első része pár éve nagy siker volt Magyarországon is, most itt a folytatás, melyben Paddington különleges ajándékkal készül Lucy néni századik szülinapjára, csakhogy az ajándékot ellopják...

Reméljük, sikerült elegendő muníciót szolgáltatnunk a hétvégére, és mindenki talál magának megfelelő szórakozást!

(Család.hu, Fotó: Komka Péter/MTI)