2018-12-15 00:00:00 Adventi Forgatag Tokajban

Hétvégi mulatságok a Márton-nap jegyében

A hétvégi programok meghatározó eseménye a Márton-nap és a hozzá kapcsolódó rendezvények, de emellett rengeteg más lehetőség is várja a családokat.

Márton-napi programok

Márton-napi játszóház

A Márton-napi hétvégét indíthatjuk pénteken délután 4 órától a Kőrösi Csoma Kőbányai KK-ban, ahol libás hűtőmágnes, libabáb készítése és ingyenes játszóház várja a látogatókat.

VI. Márton-napi repülőmakett-kiállítás

Egész hétvégén lehet menni az Óbudai KK – Békásmegyeri KH közös szervezésében a repülőmakett-kiállításra, ahol csodálatos makettekkel, kiállítással, börzével várják a műfaj híveit. Nem tudjuk, a pénztárcáknak jó hír-e, de vásárolni is lehet.

Csiribiri Márton-napi családi délután

A Klebelsberg Kultúrkúriában a Csodamalom Bábszínház előadásában lehet megnézni a Gőgös Gúnár Gedeon című, felettébb népszerű gyermekkönyv két történetét szombaton 15 órától.

Márton-napi mulatság

Az angyalföldi Tücsöktanyára kell elmennie annak, aki szívesen részt venne a Kobzos együttes táncházán, ami mellett Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház is várja a látogatókat vasárnap fél 11-től.

Kőketánc

Moldvai és gyimesi népzenével, játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással várják a Márton-napi libás táncházra a gyermekeket és a felnőtteket a Marczibányi Téri Művelődési Központban vasárnap 10 órától.

Színház

Halványlila gőz

Színházi előadásokban sem szűkölködünk a következő napokban, lesz miből válogatni a gyermekeknek. Itt van például már pénteken délután 6-tól és este 8-tól (mindkettő inkább a nagyobb gyermekeknek és a szülőknek) a Budapest Bábszínház és a L'art pour l'art Társulat előadása, a Halványlila gőz.

Katinka kertje

A szóló szőlő, a mosolygó alma, és a csengő barack meséje elevenedik meg a Klebelsberg Kultúrkúriában pénteken fél 3-tól.

Misi Mókus vándorúton

A Budapest Bábszínházban szombaton fél 11-től és délután 4 órától indul Misi mókus vándorútra, mert nem vigyázott eléggé a téli eleségre, és valaki alaposan megdézsmálta a mogyorót. Nincs más hátra, mint nekivágni Afrikának…

Utazás Agyatlantiszba

A vicces című gyermekműsornak nem csak a címén lehet majd jókat nevetni, erre garancia az előadó Dolák-Saly Róbert személye, aki az Átriumban varázsolja majd a jókedvet szombaton 5 órától.

Sárkánymese

A Stefánia Családi Színház klasszikus (és felettébb látványos) mesefeldolgozása olyan helyre repít el kicsit és nagyot, ahol a jó mindig elnyeri méltó jutalmát. És ezért csak a Stefánia Palotába kell elmenni vasárnap délután 2 órától.

Kiállítás

Az első eső öröme

Lehet-e örülni az esőnek? Naná, hogy lehet! A Műcsarnokban szombaton fél 11-től ismerkedhetünk meg a szanok (avagy busmanok) történeteivel, szokásaival. Lesz festés, rajz, mindehhez Régi Tamás Afrika-kutató elbeszéléseit hallgathatjuk meg.

Földtudományos Forgatag

Az interaktív kiállításon pompás ásványkincseket láthatunk, miközben az is kiderül, milyen hatással van a klímaváltozás a kőzetekre, és milyen különleges eszközökkel vizsgálják a Földet a geofizikusok. Mindez a Magyar Természettudományi Múzeumban lesz egész hétvégén.

Mindenmás

Gyapjúval a világ körül

Aki szívesen kezdené a hétvégét a hagyományok jegyében, az péntek délután 5 órától látogasson el a kelenvölgyi KULTI-ba, ahol hagyományőrző kézműves foglalkozáson vehet részt.

Roland Divatház Négy Nemzet Torna

Nem csak a jégkorong szerelmeseinek ajánljuk a hétvégi hoki Négy Nemzet Tornát, ahol a magyar válogatott pénteken 7 órától Lengyelország, szombaton szintén 7 órától Olaszország, míg vasárnap 6 órától Japán ellen lép jégre. A kitűnő hangulat (mint minden válogatott meccsen) garantált, aki pedig kisgyermekkel érkezik, azt családi szektor és játékokkal teli gyermekmegőrző várja a Tüskecsarnokban.

Mac Táncolda

A furcsa név nem véletlen, ugyanis a Lipták Villában szombaton fél 11-től skót táncokat tanítanak a gyermekeknek.

FIRKAszombat

Vajon hogyan kerülhet firka a felhőkre, az akváriumba, a király koronájára, vagy a rét pipacsaira? Mindez kiderül a Magyar Nemzeti Galériában szombaton délután 2 órától.

Őszi ásvány-, ékszer- és rovarbörze

A börzék szerelmesei valószínűleg ezen a hétvégén beköltöznek a Kispesti Munkásotthonba, ahol szombaton 9 órától az ásványok és ékszerek, míg vasárnap szintén reggeltől a rovarok kedvelői foglalják el a terepet.

Mese Habbal – Télváró

Akár várjuk a telet, akár nem, az jönni fog, szóval akkor már érdemesebb várni. Pláne, ha azt A hét királyfi bábelőadás és drámafoglalkozás keretében tehetjük meg, emellett lesz kézműves foglalkozás és interaktív játszószoba is a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban szombaton 10 órától.

Aranyszamár nap

Rengeteg és felettébb változatos programra számítson az, aki kimegy szombaton 10 órától a Ferencvárosi Művelődési Központba. Lesz babaszínházi előadás, bábelőadás, Eszter-lánc mesezenekar, kiállítás, és még szamársimogató is.

Kuckó zenede

Népszerű gyermekdalok, népdalok, körtáncok, mondókák várják a gyermekeket szombaton 10 órától az Eötvös10 KKSz-ben, ahol a furulyacsalád tagjai (a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, vagy a tilinkó) is megszólalnak.

Hangműhely

Ha már zene, akkor érdemes elmenni szombaton 10 órakor az A38 Hajóra, ahol Róka Szabolcs mesemondó a gyermekekkel közösen meséli el (dalban is) a Pórul járt farkas történetét. Emellett fellép Bognár Szilvi és zenekara Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, és Kányádi Sándor megzenésített verseivel.

Kakaómozi - Anasztázia hercegnő

A Kakaómozi keretén belül ezúttal Anasztázia hercegnő története elevenedik meg vasárnap 10 órától az Óbudai KK – Csillaghegyi KH épületében. Emellett különböző kézműves foglalkozások (bábkészítés, gyurmázás, festés, stb.) is lekötik majd a gyermekeket.

(Család.hu)