2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Nemcsak az informatikaórát jelenti a digitális oktatás

A digitális oktatási stratégia célja az esélyteremtés és az, hogy senki ne kerülhessen ki az oktatásból az alapvető digitális képességek nélkül – közölte Deutsch Tamás a hétvégén tartott Digitális oktatási konferencián és kiállításon.

A Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, az oktatás digitalizálása nem összekeverendő az informatikaórákkal és a programozással, hanem minden tantárgyat érint majd.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, a digitalizáció az oktatásban nemcsak új eszközök beszerzését jelenti, hanem új szemléletmódot és módszertant is. Hozzátette: a pedagógusok szerepe eltolódik a lexikális tudás átadása helyett az információ használatának és megszerzé­sének oktatása felé.

A konferencián részt vett Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára is, aki az Ipar 4.0 programról elmondta: nem mennyiségi, hanem minőségi változásról van szó, amely a digitális átállással párhuzamosan valósul meg. Lepsényi István a jövő nagy kérdésének nevezte, hogyan tud együttműködni gép és ember. Példaként említette, hogy egy friss felmérés szerint Németországban minden második munkahely kiváltható volna robottal.

(Magyar Idők)