2018-02-25 10:00:00 Integrált családi nap a PIM-ben

Kétszer annyi gyermek sportol igazoltan az országban

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban2010 ót. 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Simicskó István az újbudai Lágymányosi Óvodában tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a gyermekeké mellett a felnőtt lakosság aktivitása is változott, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk űzött valamilyen sportot rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot.

„Azt hiszem, hogy ez azt mutatja, hogy az a törekvés, amit a kormány megfogalmazott és célul tűzött ki maga számára(…) kezd sikereket felmutatni” − mondta a tárcavezető. A miniszter emlékeztetett: a kormány új sportlétesítményeket, futóköröket, szabadtéri edzési lehetőségeket alakított ki, amellett, hogy sok iskolában felújították a sportpályákat is. Elmondta azt is, hogy ebből a törekvésből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket, hiszen nemcsak egészségesen kell élni, de ehhez a feltételeket is biztosítani kell.

Dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni. A tárcavezető bejelentette, hogy az újbudai önkormányzat a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepi meg a kerület minden családját, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-i újbudai EgészségPart elnevezésű, egész napos rendezvényre.

(kormany.hu)