2019-05-30 00:00:00 Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson

Jamie Oliver: nehéz tinik apjának lenni

Tinédzser gyermek szülőjének lenni a legvisszafogottabb megfogalmazás szerint sem kifejezetten egyszerű, de (lévén éppen ebben a helyzetben) azt is ki merjük mondani, hogy meglepően nehéz tud lenni néha. Boldogítani éppen nem boldogít, de jó érzés tudni, hogy ez alól az olyan világsztárok sem kivételek, mint Jamie Oliver.

A világ egyik leghíresebb szakácsa saját apai teljesítményét egy tízes skálán hatosra értékeli, elismerve, hogy nem teljesít igazán kiemelkedően az életnek eme területén. Jamie Olivernek és feleségének öt gyermeke van, a legfiatalabb most volt egy, a legidősebb 15 éves.

A 42 éves meterszakács és tévés személyiség a minap azt nyilatkozta, apaként másképp értékeli önmagát a különböző életkorú gyermekei esetében, amit a magunk részéről abszolút meg tudunk érteni.

„A két tini (Rosie 15, Pamela 14 éves – a szerk.) esetében tombolnak a hormonok, jelen van a tinédzser lét minden jellemzője – önmagamnak egy tízes skálán hat pontot adnék az apai teljesítményemre. Őszintén szólva ebben nem vagyok túl jó” - mondta Jamie Oliver.

„Aztán ott a középső kettő, hat- és nyolcévesek, az ő esetükben elég jól teljesítek. Aztán persze ott a baba, akivel megint elölről kezdtünk mindent” - tette hozzá.

Természetesen felmerült az a kérdés is, hogy bővül-e még a család, vagy öt gyermeknél megállnak. Jamie Oliver azt felelte, hogy szerinte ennyi volt, igen, mire a felesége, Jools azért annyiban módosított, hogy „soha ne mondd, hogy soha”.

Visszatérve Jamie Oliver apai szereplésére, a séf korábban azt mondta, néha úgy érzi, mintha a nagyobb gyermekei „jobb szülők” lennének, mint ők. „A három kicsivel egészen hihetetlenül felnőtt módon viselkednek” - jelentette ki tavaly decemberben.

„Néha azt hiszem, jobb szülők, mint én. Nem merném azt állítani, hogy ösztönösen jól bánok a tinédzser gyermekeimmel, de azért próbálok felzárkózni” - mondta meglehetősen önkritikusan.

(Család.hu)