2019-05-24 18:00:00 Máté Bence - Vértelen vadászat - Előadás

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt

19 év alatti, magyar fiatalok vehetnek részt benne telefonnal vagy számítógéppel készített rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás elkészítésével.

A 19-es korhatár olyan korosztály ötleteit és eszköztárát rajzolja ki, ami már most jól körvonalazza, hogy a jövőben ezek a fiatalok mire lehetnek képesek a technika segítségével.

Olykor sokkal komolyabbak annál a beérkezett pályaművek, mint amit ettől a korosztálytól várnánk.

A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely az óta Magyarország egyik vezető meteorológiai szolgáltatása lett.

Számos más előremutató, és valós problémákra választ adó munka is érkezett a versenyre az elmúlt 15 évben. Legyen szó a „kézi erőt” megsokszorosító robotkarról, jelnyelv tanító programról, a hangsebességet mérő eszközről vagy akár a méhek rajzását figyelő alkalmazásról.

A verseny egyik legfontosabb célja, hogy ezek a fejlesztések ne maradjanak otthon, idővel elfelejtve saját mappákban a számítógépen, vagy a polcon porosodva.

Jelentkezni ezen a címen október 16-ig lehet.

(hirado.hu)