2017-09-27 19:00:00 Pesti Képmás-est: A háló csapdájában és védelmében

Jószolgálat-díj

Vannak olyanok, akik nemcsak az ünnepi időszakban, hanem egész évben azért dolgoznak, hogy másoknak jobb legyen, és egész évben hivatásszerűen, barátságból vagy jószomszédi viszonyból eredően segítenek másokon.

A Twickel-Zichy Mária Terézi Alapítvány a Twickel Szőlőbirtokkal közösen azért alapította meg 2016-ban a Jószolgálat-díjat, hogy azokra irányítsa a figyelmet, akik egész évben segítenek másokon.

A díjra bárki jelölhet bárkit, az alábbi kategóriákban:

- családokért végzett szociális munka,

- kisebbségekért végzett szociális munka,

- fogyatékkal élőkért végzett szociális munka,

- idősekért végzett szociális munka,

- hajléktalanokért végzett szociális munka (egyéni és intézményi kategóriában egyaránt).

Jószolgálati-díj

Emellett átadnak egy civil közösségi díjat is, a civil kezdeményezésű, intézményrendszeren kívül végzett szociális munka elismerésére, egy életműdíj a szociális munka területén egész életen át tartó, elkötelezett és példamutató tevékenységért valamint egy közönségdíj, a közönség szavazatai alapján megválasztott egyén vagy intézmény részére.

Azért fontos kezdeményezés a Jószolgálat-díj, mert széles társadalmi réteget kíván megszólítani annak érdekében, hogy azok is felfigyeljenek a szociális munka szükségességére, akiknek, szerencséjükre, saját bőrükön nem kell megtapasztalniuk. Hiszen a szociális munka a széles társadalmi réteg számára ismeretlen, leginkább azok találkoznak vele, akik maguk is rászorulók.

A díjra 2017. január 31-ig van lehetőség jelölni. A díj alapítói abban bíznak, hogy az idén meglapított Jószolgálat-díj olyan személyeket ismer majd el, akik példaként állhatnak majd az elkövetkező évek jelölői és díjazottai előtt. Ehhez azonban az kell, hogy minél többen küldjék el jelölésüket a www.joszolgalatdij.hu oldalon.