Tízezer adag ételt oszt ki Ételt az Életért Alapítvány

shutterstock_345080345

Karácsony alkalmából az Ételt az Életért Alapítvány 10 ezer adag meleg ételt és 6000 tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulóknak.

Az akciók csúcspontja a 3 napos karácsonyi ételosztás a fővárosban. Itt naponta 1500 db, több mint 20 összetevőből álló csomag, 1600 adag ebéd, tea és édesség várja az érkezőket, ami a családoknak komoly megtakarítást jelent.

Az ételosztást évről évre hírességek segítik, kifejezve elhivatottságukat az Ételt az Életért karitatív tevékenysége iránt: Fischer Iván, Marjai Judit, Moldvai Kiss Andrea, Réz András, Vadon Jani, Vasvári Csaba és mások, de velünk lesz a NOÉ Állatotthon is.

“A legnagyobb kihívás ilyenkor a hideg, ezért a gyors kiszolgálás érdekében évek óta dupla osztósoron szolgáljuk ki vendégeinket – mondja Szilaj Péterné szóvivő. – A helyszínre érkezők sorszámozott karszalagot kapnak, ami garantálja, hogy nekik biztosan fog jutni a csomagból és az ételből. A karszalagokat 9 órától lehet átvenni, így kérjük, senki se fagyoskodjon hajnaltól a téren. Az egyetlen, amit az Ételt az Életért munkatársai ilyenkor kívánnak, hogy legyen jó idő. De ha szakad a hó, mi akkor is ott leszünk, hisz ez a kötelességünk”.

Az Ételt az Életért ünnepi ételosztásaiban napi 120-150 önkéntes segédkezik. A szakácsok reggel 4:30-kor kezdik a főzést, napi 250 liter teát, 160 liter darapudingot és 800 liter meleg egytálételt készítenek. Az ételre bárki jogosult, aki végigállja a sort.

(MTI)