Mi a Családbarát Hely tanúsító védjegy?

A Családbarát Magyarország Központnál hiszünk abban, hogy a munka és a magánélet nem egymást kizáró, hanem erősítő tényezők az egyéni kiteljesedésben. Hisszük azt is, hogy egyre többen ismerik fel: a kiegyensúlyozott munkavállaló elkötelezettségével az adott szervezet sikerét is hatékonyabban segíti. A családbarát szemlélet a munkavállalók hosszútávú megtartásában is segít, sőt a munkaerőpiacon versenyelőnyt biztosít.

A Családbarát Magyarország Központ stratégiai célja, hogy társadalmunkban megerősödjön és általánossá váljon a családbarát értékrend, melynek megvalósulásában a munkahelyek és a szolgáltatások kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Ennek szolgálatában indult el a Családbarát Hely tanúsító védjegy kialakítása, mely hamarosan megújult formában minősíti a jelentkező munkahelyeket és szolgáltató helyeket a családbarát szempontok megvalósulása szerint.

Pályázzon Ön is, mert a családok sikere közös sikerünk!

PÁLYÁZAT-MUNKAHELY PÁLYÁZAT-SZOLGÁLTATÓ HELY

Miben más?

A Családbarát Hely Védjegy objektív elemzésen alapuló minősítés. Egy hivatalos auditálási folyamat dönti el, hogy mely szervezetek, jelentkezők kaphatják meg a védjegyet. A Családbarát Magyarország Központot kormányhatározat hatalmazta fel a Családbarát Hely tanúsító védjegy és minősítés egységes rendszerének és eljárásrendjének kialakítására, továbbfejlesztésére, valamint a szervezetek minősítésének elvégzésére.

Két év tapasztalatai, és az audit vizsgálatok visszajelzései alapján a tanúsítási rendszer megújul. Az új védjegy egy egységes, magas kritériumrendszeren alapuló tanúsítvány, melyet „Munkahely” és „Szolgáltató hely” kategóriában lehet megszerezni. Célunk, hogy a belépési küszöbérték növelésével a Családbarát Hely tanúsító védjegy garantáltan minőséget jelentsen.
Ennek érdekében tanácsadói tevékenységgel bővítjük a szolgáltatást, melynek igénybevétele jelentős segítséget nyújthat a tanúsításra történő jelentkezéshez és a sikeres auditáláshoz.

Hogyan lehet elnyerni a minősítést?

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre két kategóriában lehet jelentkezni: Munkahely és Szolgáltató Hely, mindkét esetben ingyenes a jelentkezés. Amennyiben az előszűrő kérdőív kitöltése alapján a szervezet eléri az audithoz szükséges pontszámot, a szervezetnél helyszíni auditvizsgálat történik, melynek során ellenőrizzük a szervezet családbarát működésének, intézkedéseinek meglétét.

A sikeres auditot követően a CSBM kiállítja a szervezet nevére szóló Családbarát Hely tanúsító védjegyet, mely minősítés kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy hitelesen bizonyítja, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát munkáltatóként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt.
Jelentkezzen Ön is, mert a családok sikere az Ön sikere is!