CSALÁDBARÁT HELY TANÚSÍTÓ VÉDJEGY

Családbarát Hely Tanúsító Védjegy olyan minősítési lehetőség a pályázó munkahelyek és szolgáltató helyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről. A védjegy elnyerésével a pályázó pozitív értelemben megkülönböztetheti magát versenytársaitól, valamint előnyt szerezhet a minőségi munkavállalókért folytatott küzdelemben.

Pályázzon Ön is, mert a családok sikere közös sikerünk!

PÁLYÁZAT-MUNKAHELY PÁLYÁZAT-SZOLGÁLTATÓ HELY

Mi a Családbarát Hely tanúsító védjegy?

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy (CSBHTV) létrehozásával mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.

Mi a családbarátság?

A családbarátság az az irányultság egy szervezet működésében, mellyel az adott szervezet (munkahely vagy szolgáltató hely) a családot a maga számára is értéknek tekinti és a családok szempontjait működése során érvényesíti. Az adott szervezet tényleges intézkedésekkel szolgálja a munkavállalói és az ügyfelei, mint családban élő személyek érdekeit, elősegítve ezzel a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

Mi a Családbarát Hely?

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

A Családbarát Munkahely esetében a munkavállaló támogatása megnyilvánulhat többek között az atipikus foglalkoztatás és a munkavállalóknak biztosított szolgáltatások (pl. rekreáció, közösségépítés, egészségvédelem, érdekegyeztetés, képzések) területén.

Családbarát Szolgáltató Hely esetében a szolgáltató figyelembe veszi a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek családi körülményeit, családjuk igényeit is, az általa nyújtott szolgáltatásokhoz igazodva (pl. etetőszék, gyermekmenü, gyermekkocsi tároló, akadálymentes közlekedés gyermekkocsi számára).

Milyen kategóriákban szerezhető meg a Családbarát Hely tanúsító védjegy?

A Családbarát Hely tanúsító védjegy két kategóriában ítélhető oda: Munkahely kategóriában és Szolgáltató Hely kategóriában.

Amennyiben egy szervezet mindkét kategóriában szeretne tanúsítványt szerezni, mindkét minősítésre külön kell pályáznia. A pályázat elbírálásának ideje: a benyújtást követő 60 nap.

A pályázati folyamatban való részvétel ingyenes.

Milyen fokozatai vannak a Családbarát Hely tanúsító védjegynek?

A Családbarát Hely tanúsító védjegynek Bronz fokozata van.

2019-től lehet a Bronz fokozatra pályázni. A Családbarát Hely Bronz fokozatú minősítés kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. A tanúsítás Bronz fokozatát széles kör számára kívánjuk elérhetővé tenni, hogy ezzel is növeljük a családbarát szervezeti filozófia népszerűségét és minél tágabb körben történő elterjedését.

Kik pályázhatnak a Családbarát Hely tanúsító védjegyre?

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre széles körben lehet pályázni.

Magyarország egész területéről várjuk mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok, állami költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek jelentkezését is. Bármely területen (versenyszféra, közszféra, nonprofit szektor) tevékenykedő szervezet nyújthat be pályázatot, hiszen a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni.

Miért érdemes a Családbarát Hely tanúsító védjegy minősítést megszerezni?

A családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, mely egyre nagyobb jelentőséggel és vonzerővel bír napjainkban.

A Bronz Fokozat elnyerése fontos versenyelőnyt jelent a védjegyjogosultnak a PR és CSR (társadalmi felelőségvállalás) tekintetében, vonzóbbá teszi a minősítést megszerző szervezetet a munkavállalók és ügyfelek körében.

A tanúsítást elnyert szervezetek ingyenes auditáláson esnek át, mely audit a szervezetben érvényesülő családbarát szemléletről nyújt hiteles képet.

Hogyan pályázhatok?
Kitöltési útmutató

  • A pályázat megkezdéséhez kérjük, nyomja meg a „Pályázat-Munkahely” gombot, amennyiben munkahelyként vagy a „Pályázat-Szolgáltató Hely” gombot, amennyiben szolgáltató helyként kíván pályázni.
  • Ezután kérjük, adja meg a kapcsolattartó adatait. Kapcsolattartó az a személy, aki a szervezet nevében kitölti a kérdőívet. Az itt megadott e-mail címmel és jelszóval később is bármikor meg tudja tekinteni a már bevitt céges adatait és a kitöltött vagy félbehagyott kérdőívét, oly módon, hogy a főoldalon található „Bejelentkezés” gomb megnyomása után megadja a rögzített e-mail címet és az ahhoz tartozó jelszót. A „Hol/kitől halott rólunk?” üres mezőbe kérjük, annak a személynek vagy fórumnak (újság, TV stb.) a nevét írja be, akin keresztül halott pályázatunkról. Ez az adat fontos számunkra, hogy fel tudjuk mérni egyrészt munkatársaink, másrészt a média hatékonyságát. A hozzájárulása előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az Adatvédelmi tájékoztatót, Szabálykönyvet, Etikai kódexet, melyek a főoldal menüsorában találhatóak. A „Tovább” gomb megnyomásával megkezdheti a pályázni kívánó szervezet adatainak regisztrálását.
  • A szervezeti adatok megadása után a „Tovább” gomb megnyomásával kezdheti meg a kérdőív kitöltését.
  • A Kérdőívnél a „Tovább” gomb megnyomása rögzíti az adott oldalon bevitt válaszokat. Amennyiben valamilyen oknál fogva meg kívánja szakítani a kérdőív kitöltését, nyomja meg a „kilépés” gombot. Később a bejelentkezés után a „Pályázataim”- nál látható, hogy az adott kérdőív milyen kitöltöttségi szinten áll. Ebben az esetben a „Kérdőív” gomb megnyomása után attól az oldaltól kezdve tudja folytatni a kérdőívet, ahol korábban abbahagyta. A „Vissza” gomb megnyomásával bármikor visszamehet a kérdőív előző oldalaira. Az ott lévő válaszai egészen addig módosíthatók, amíg 100%-ban ki nem töltötte a kérdőívet. 100%-os kitöltöttség esetén már nem tud visszalépni, a rendszer tárolta a szervezeti adatokhoz kapcsolódó kérdőívet.
  • A kérdőív kitöltése után egy visszaigazoló emailt küldünk Önnek, mely tartalmazza az Ön által megadott kapcsolattartói és szervezeti adatokat, valamint a kérdőív kérdéseire adott válaszait.
  • A kérdőív kiértékeléséről szóló dokumentumot, a beérkezéstől számított 60 napon belül megküldjük Önnek. Amennyiben ezen előszűrési folyamatban (kérdőív kitöltése) a szervezete elérte a Bronz fokozatú tanúsítvány megszerzéséhez szükséges pontszámot, úgy munkatársaink 60 napon belül felkeresik szervezetét, hogy személyesen is leellenőrizzék az Ön által megjelölt családbarát intézkedések meglétét. Kollegáink helyszíni auditálását követően a védjegy okirat átadásra kerül.