Meg kell határozni a magyar közoktatás célját

Pontosan meg kell határozni, hogy mi a magyar közoktatás célja és ehhez kell megteremteni a szükséges gazdasági és szakmai feltételeket – nyilatkozta a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke a Magyar Időknek.

Tovább »


Amire az iskola nem tanított meg

Az iskola rengeteg mindenre megtanít, ezek között egyaránt vannak hasznos és talán a hétköznapi életben kevésbé használható dolgok. Ugyanakkor alighanem mindannyian fel tudnánk sorolni sok mindent, amit jó lett volna, ha megtanítanak nekünk, mégsem tették. Következzen most ezekből egy lista. Tovább »Hova tűntek a gyerekek az iskolákból?

Több mint 30 ezer gyerek hiányzott hosszabb időszakokra az angliai és walesi iskolákból a múlt tanévben, közülük négyezer hollétéről fogalmuk sincs a helyi hatóságoknak. A jelenség egyre nagyobb problémát jelent. Tovább »
Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

A kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be Soltész Miklós vasárnap. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Tovább »


A videójáték is taníthat

A videójátékoknak legtöbbször a negatív hatásairól hallani, pedig készségeket is fejleszthetnek, illetve segíthetnek az oktatás megreformálásában. Tovább »