Ezek a mai fiatalok! 3. rész: Az iskoláját neki

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. A Család.hu sorozatban mutatja be az 5. magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit. Tovább »Háztartástant az iskolákba!

Matematika, földrajz, biológia, fizika, irodalom, történelem – mind nagyon fontos és hasznos tárgyak, melyeket nem lehet és nem is szabad mellőzni az oktatásban. Az már egy másik kérdés, amikor a fiatal felnőtteket úgy engedik ki az iskolapadból, hogy a legegyszerűbb ételeket sem tudják elkészíteni. Tovább »


Versenyképes felsőoktatásért versenyképes bérek kellenek

A napokban kapták meg emelt fizetésüket az egyetemeken, főiskolákon dolgozó oktatók és kutatók. Több lépcsőben történt a béremelés, 2016-ban 15, idén 5 százalékkal nőtt a dolgozók bére. Az, hogy jövőre is folytatódik-e a béremelés, és hogyan, arról az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 stúdiójában. Tovább »


Minden magyar polgár nyertese lehet a digitális átalakulásnak

A kormány egyértelmű szándéka, hogy a digitális átalakulásnak minden magyar polgár nyertese legyen, és Magyarország Európa legsikeresebb országai közé tartozzon – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Digitális átalakulás – digitális gazdaság című rendezvényén.

Tovább »