Ezek voltak a legveszélyesebb munkák

Ha Budapesten, gépipari munkahelyen dolgozik, és a késő harmincas, kora negyvenes korosztályhoz tartozik, másoknál jobban aggódhat a munkahelyi balesetek miatt. Erre utal az NGM friss jelentése, amely szerint tavaly majdnem tizedével nőtt a munkabalesetek száma. Tovább »


Öt tipp otthonról dolgozó szülőknek

Manapság egyre többen dolgoznak otthonról, ami amellett, hogy csábító lehetőség, veszélyeket is rejt magában. Nem olyan egyszerű összpontosítani és lendületben maradni, pláne, ha az embernek közben szülői feladatokat is kell teljesítenie. Lássunk öt tippet arra, hogyan csináljuk jól! Tovább »A gyerek és az álommeló

Megszületik az első gyermekünk, és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy otthonról dolgozunk, akkor felettébb aktívan részt vehetünk az életében. Csakhogy az otthoni munkával a bevételek bizonytalansága is együtt jár. Hogyan döntsön az ember, ha ilyenkor beesik egy álomajánlat – aminek egyetlen, de hatalmas hátulütője, hogy rengeteget kell távol lenni otthonról? Tovább »Az Ön munkahelyén elég meleg van?

Az extrém hidegre való tekintettel az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki, amiben felhívja a figyelmet, milyen előírásoknak kell megfelelniük a munkahelyeknek. Tovább »


Új szemlélet – egészségfejlesztés munka közben

Egy 1000 fős cég már évi 3 millió forintból elindíthatja egészségfejlesztését – mondja Horváth Emil, a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás corporate health szekciójának szakértője. Egyre több vállalat már nem karitatív tettként, hanem megtérülő befektetésként tekint erre. Sokat betegeskedő, kiégett, lelkileg zilált munkavállalókkal ugyanis kevés az esélye kiemelkedő teljesítményt elérni. Interjú Horváth Emillel Tovább »