Az Ön munkahelyén elég meleg van?

Az extrém hidegre való tekintettel az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki, amiben felhívja a figyelmet, milyen előírásoknak kell megfelelniük a munkahelyeknek. Tovább »


Új szemlélet – egészségfejlesztés munka közben

Egy 1000 fős cég már évi 3 millió forintból elindíthatja egészségfejlesztését – mondja Horváth Emil, a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás corporate health szekciójának szakértője. Egyre több vállalat már nem karitatív tettként, hanem megtérülő befektetésként tekint erre. Sokat betegeskedő, kiégett, lelkileg zilált munkavállalókkal ugyanis kevés az esélye kiemelkedő teljesítményt elérni. Interjú Horváth Emillel Tovább »

Csúcson a foglalkoztatottság

Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Tovább »„Babázás” és visszatérés 2. rész

Korábban szó volt a várandósság alatti munkavégzésről és az elmenetel előkészítésére vonatkozó legfontosabb munkajogi szabályokról és tippekről. A most következő sorozatban a „babázás” alatti anyagi juttatásokat és a munkába való visszatérést megkönnyítő kapcsolattartást és kapcsolódó szabályokat tekinti át a budapest.imami portál. Tovább »


A munkáltatók érdeke is a versenyképes fizetés

Folytatódtak a minimálbér-tárgyalások kedden a kormány és a szociális partnerek között, a nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány nagyarányú reálbér-emelkedést szeretne elérni jövőre és 2018-ban is – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) kibővített testületi ülését követően.

Tovább »