2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

munkahely

A családbarát környezet megteremtése a cégek érdeke is

2017. Október 5.

A Három királyfi, három királylány mozgalom szerint a vállalatok gazdasági érdeke is, hogy családbarát környezetet alakítsanak ki munkahelyeiken és rugalmas munkaidőben foglalkoztassák jól képzett dolgozóikat.

Jó munkahely, jó család: boldogság, kiteljesedés, siker

2017. Október 4.

Az idén 7. alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely díjat 45 pályázó nyerte el. Az elismeréseket átadó ünnepségen Novák Katalin államtitkár kiemelte: a munkahely és a család kölcsönhatásban állnak siker szempontjából.

Újbuda a családbarát munkahelyekért

2017. Szeptember 13.

Egyedülálló programot dolgoztak ki az újbudai önkormányzatnál a munka és a magánélet összehangolására, a cél a családok számára egy élhető környezet kialakítása.

A házimunka kiegyensúlyozása

2017. Augusztus 1.

Nem is olyan könnyű egyensúlyba hozni egy pár munkáját, különösen, ha az egyik dolgozik, a másik pedig otthon van, mondjuk egy kisgyermekkel. Sok megértés, türelem és nagy összhang szükséges hozzá.

Mindent és azonnal - gondban a digitális kor fiataljai

2017. Július 20.

Az ezredforduló idején született fiatalok egy része híján van alapvető szociális készségeknek, miközben mesteri módon mozog a digitális világban, remekül használja a számítógépet és a kütyüket. Egy amerikai felmérés szerint komoly problémák vannak a digitális kor ifjaival.

Önéletrajzot írni mindenki tud! – 3. rész

2017. Július 12.

Egy jó önéletrajz lényegi része a szakmai tapasztalat leírása. Mégis ez az a rész, ami a legtöbb önéletrajzban, amit elolvasok, elnagyoltan, csupán pontokba szedve, érthetetlenül leírva jelenik meg. Sokkal többet kell adnunk annál, mint hogy leírjuk, hogy mettől meddig hol dolgoztunk - Antal-Ferencz Ildikó írása a csaladhalo.hu-n.

Több mint 100 ezres létszámnövekedés a versenyszférában

2017. Május 26.

Mintegy 105 ezerrel dolgoztak többen a versenyszférában Magyarországon, mint egy éve a legfrissebb, 2017. február-áprilisi adatok szerint. A nemzetgazdasági tárca kiemelte: 2010 hasonló időszakához képest így 685 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, amely növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 475 ezer fővel nőtt a létszám.

Idén is keresi a családbarát vállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2017. Április 26.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését - közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke.

A családi hajóban apára is szükség van

2017. Április 3.

Közeledik a láthatatlan munka világnapja és eszembe jutottak egy kedves magyar költőnő szavai, aki szerint haza kellene engedni az apákat a munkahelyekről, hogy tényleg apák lehessenek – írja írása bevezetéseként Léder László a csalad.mandiner.hu oldalon.

A jó munkahely érzelmileg is köt

2017. Március 28.

Az érzelmi kötődés segíthet a munkaadóknak a munkaerő megtartásában – véli a PwC Magyarország cégtársa. Mekler Anita azt nyilatkozta az InfoRádióban, hogy a munkaerő-piaci problémák miatt felértékelődött a cégeknél a HR-részleg.

Munkahelyi bölcsödék létrehozását támogató pályázat indul

2017. Március 21.

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Kétezer roma nő képzését és munkába állását segíti a kormány

2017. Március 20.

Kétezer roma nő munkába állását segíti a kormány a Nő az esély című felzárkózási programban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Ezek voltak a legveszélyesebb munkák

2017. Február 18.

Ha Budapesten, gépipari munkahelyen dolgozik, és a késő harmincas, kora negyvenes korosztályhoz tartozik, másoknál jobban aggódhat a munkahelyi balesetek miatt. Erre utal az NGM friss jelentése, amely szerint tavaly majdnem tizedével nőtt a munkabalesetek száma.

Öt tipp otthonról dolgozó szülőknek

2017. Február 7.

Manapság egyre többen dolgoznak otthonról, ami amellett, hogy csábító lehetőség, veszélyeket is rejt magában. Nem olyan egyszerű összpontosítani és lendületben maradni, pláne, ha az embernek közben szülői feladatokat is kell teljesítenie. Lássunk öt tippet arra, hogyan csináljuk jól!

Klinikát hoztak létre internetfüggőknek Horvátországban

2017. Február 6.

Internetfüggőség-klinikát hoztak létre a zágrábi pszichiátrián, ez az első ilyen intézmény Horvátországban - közölte az N1 horvát kereskedelmi hírcsatorna hétfőn.