2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

munkahely

Több mint 100 ezres létszámnövekedés a versenyszférában

2017. Május 26.

Mintegy 105 ezerrel dolgoztak többen a versenyszférában Magyarországon, mint egy éve a legfrissebb, 2017. február-áprilisi adatok szerint. A nemzetgazdasági tárca kiemelte: 2010 hasonló időszakához képest így 685 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, amely növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 475 ezer fővel nőtt a létszám.

Idén is keresi a családbarát vállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2017. Április 26.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését - közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke.

A családi hajóban apára is szükség van

2017. Április 3.

Közeledik a láthatatlan munka világnapja és eszembe jutottak egy kedves magyar költőnő szavai, aki szerint haza kellene engedni az apákat a munkahelyekről, hogy tényleg apák lehessenek – írja írása bevezetéseként Léder László a csalad.mandiner.hu oldalon.

A jó munkahely érzelmileg is köt

2017. Március 28.

Az érzelmi kötődés segíthet a munkaadóknak a munkaerő megtartásában – véli a PwC Magyarország cégtársa. Mekler Anita azt nyilatkozta az InfoRádióban, hogy a munkaerő-piaci problémák miatt felértékelődött a cégeknél a HR-részleg.

Munkahelyi bölcsödék létrehozását támogató pályázat indul

2017. Március 21.

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Kétezer roma nő képzését és munkába állását segíti a kormány

2017. Március 20.

Kétezer roma nő munkába állását segíti a kormány a Nő az esély című felzárkózási programban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Ezek voltak a legveszélyesebb munkák

2017. Február 18.

Ha Budapesten, gépipari munkahelyen dolgozik, és a késő harmincas, kora negyvenes korosztályhoz tartozik, másoknál jobban aggódhat a munkahelyi balesetek miatt. Erre utal az NGM friss jelentése, amely szerint tavaly majdnem tizedével nőtt a munkabalesetek száma.

Öt tipp otthonról dolgozó szülőknek

2017. Február 7.

Manapság egyre többen dolgoznak otthonról, ami amellett, hogy csábító lehetőség, veszélyeket is rejt magában. Nem olyan egyszerű összpontosítani és lendületben maradni, pláne, ha az embernek közben szülői feladatokat is kell teljesítenie. Lássunk öt tippet arra, hogyan csináljuk jól!

Klinikát hoztak létre internetfüggőknek Horvátországban

2017. Február 6.

Internetfüggőség-klinikát hoztak létre a zágrábi pszichiátrián, ez az első ilyen intézmény Horvátországban - közölte az N1 horvát kereskedelmi hírcsatorna hétfőn.

A gyerek és az álommeló

2017. Február 6.

Megszületik az első gyermekünk, és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy otthonról dolgozunk, akkor felettébb aktívan részt vehetünk az életében. Csakhogy az otthoni munkával a bevételek bizonytalansága is együtt jár. Hogyan döntsön az ember, ha ilyenkor beesik egy álomajánlat – aminek egyetlen, de hatalmas hátulütője, hogy rengeteget kell távol lenni otthonról?

Több fizetésért elhagynák a "mamahotelt" a fiatalok

2017. Január 23.

A K&H felmérése szerint a nagyrészt szüleikkel élő fiatalok nagyobb ingatlant szeretnének mint amiben jelenleg élnek. A megkérdezettek több mint fele költözne másik megyébe vagy akár másik országba, ha jó munkát kínálnak nekik – írja a privatbankar.hu.

Az Ön munkahelyén elég meleg van?

2017. Január 6.

Az extrém hidegre való tekintettel az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki, amiben felhívja a figyelmet, milyen előírásoknak kell megfelelniük a munkahelyeknek.

Új szemlélet - egészségfejlesztés munka közben

2017. Január 6.

Egy 1000 fős cég már évi 3 millió forintból elindíthatja egészségfejlesztését – mondja Horváth Emil, a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás corporate health szekciójának szakértője. Egyre több vállalat már nem karitatív tettként, hanem megtérülő befektetésként tekint erre. Sokat betegeskedő, kiégett, lelkileg zilált munkavállalókkal ugyanis kevés az esélye kiemelkedő teljesítményt elérni. Interjú Horváth Emillel

Óvatosan a munkahelyi sütizéssel

2017. Január 3.

Brit fogorvosok a munkahelyi sütizés egészségügyi kockázataira hívták fel a figyelmet és a rossz szokás megváltoztatását sürgették.

Változtak a munkába járás és a kiküldetés szabályai

2017. Január 2.

Változtak a kiküldetés, munkába járás költségtérítésének szabályai - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.