Így maradhat friss az agy 50-en túl

A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is – állapították meg ausztrál kutatók. Tovább »Milyen a jó profilkép?

Esedékes lenne már frissíteni a profilképet vagy éppen az önéletrajzhoz kellene megfelelő fotó? A University of New South Wales utánajárt, hogyan válasszunk optimálisan? Tovább »


A tanulási zavarok eddig nem ismert oka

Egy norvég vizsgálat kimutatta, hogy azok a gyerekek, akiknek alacsony a B12 vitamin szintje, rosszabbul teljesítenek a kognitív teszteken, nehezebben raknak ki egy kirakóst, nehezebben tanulják meg a betűket és nehezebben ismerik fel a többi gyerek érzéseit – írja a vital.hu.

Tovább »
Kevés alvás, sok evés

Nem tudunk nemet mondani még egy szelet sajttortára? Akkor úgy tűnik, nem alhatunk a legjobban – állítják a University of Nebraska kutatói. Tovább »


Ideges? Nézzen természetfilmet!

Korunk egyik legnagyobb problémája a stressz. Pont emiatt egyre több kutatás foglalkozik egyrészt a stressz következményeivel, másrészt azzal, mivel is tudnánk csökkenteni, mérsékelni a ránk nehezedő nyomást.

Tovább »


Csökkent a tizenévesek szókincse

Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Tovább »


A harminc felettiek már költöznének a mamahotelből

A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A különköltözés életkori kitolódása nemzetközi jelenség, és általában a családalapítás közeledésével, 30 éves kor felett erősödik fel az igény a saját otthon iránt. Tovább »