Kevés alvás, sok evés

Nem tudunk nemet mondani még egy szelet sajttortára? Akkor úgy tűnik, nem alhatunk a legjobban – állítják a University of Nebraska kutatói. Tovább »


Ideges? Nézzen természetfilmet!

Korunk egyik legnagyobb problémája a stressz. Pont emiatt egyre több kutatás foglalkozik egyrészt a stressz következményeivel, másrészt azzal, mivel is tudnánk csökkenteni, mérsékelni a ránk nehezedő nyomást.

Tovább »


Csökkent a tizenévesek szókincse

Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Tovább »


A harminc felettiek már költöznének a mamahotelből

A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A különköltözés életkori kitolódása nemzetközi jelenség, és általában a családalapítás közeledésével, 30 éves kor felett erősödik fel az igény a saját otthon iránt. Tovább »


Az okostelefon lassan eltünteti a határokat

Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai, a dolgozó felnőtt magyar internetezők 86 százaléka használ okostelefont, és 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra – áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában. Tovább »


Világnap hívja fel a figyelmet a ritka betegségekre!

Február utolsó napja a Ritka Betegségek Világnapja. A ritka betegségben szenvedők és a hozzátartozók sokszor valóban a betegség ritkaságából eredő nehézségekkel is küzdenek: ezek a kórképek nehezebben felismerhetők, és a kezelésükben sincs akkora tapasztalat, mint a gyakoribb betegségek esetében. Tovább »Nem kell a macskát okolni a mentális betegségekért

Nem találtak összefüggést a macskatartás és a lelki eredetű betegségek között a University College London (UCL) kutatói, kételyeket támasztva olyan korábbi feltételezésekkel szemben, amelyek szerint nagyobb a kockázata a mentális betegségek kialakulásának, ha macska társaságában nőnek fel az emberek. Tovább »