Ezért ringatják inkább a baljukon kisbabájukat az édesanyák

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban. Tovább »


Akkor is dolgozunk, ha nyugdíjba megyünk

Egyre többen számítanak munkás nyugdíjas évekre, a magyarok 69 százaléka gondolja úgy, hogy nyugdíj mellett is dolgozni fog a tavalyi 61 százalék után – derült ki a K&H Biztosító éves reprezentatív felméréséből. Tovább »Táplálkozzon okosan!

A mediterrán étrendet követő idős emberek agyának térfogata kevesebbet csökkent három év alatt, mint azon társaiké, akik a vizsgált időszakban nem követték pontosan az egyebek között olívaolajban, babfélékben, friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet – derült ki a Neurology című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányból. Tovább »


A jövő vagy a jelen problémája az éghajlatváltozás?

Az éghajlatváltozást valós problémának látják az emberek, azonban a megkérdezettek fele úgy véli, hogy ez az elkövetkező ötven év gondja, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ennek már most is érzik a hatását – mondta Hidvégi Áron, a Századvég piackutatási igazgatója a cég által készített közvélemény-kutatást ismertetve az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tovább »


Ön is munkaidőben oldja meg a karácsonyi bevásárlást?

A legtöbb munkahelyen 20.-a után nem történik érdemi tevékenység. Egy munkaügyi kutatásokkal foglalkozó cég szerint az lenne a legjobb, ha a karácsony előtti napokban mindenkit hazaküldenének a munkaadók, mert a dolgozók többsége úgy sincs bent vagy ha igen, a webáruházak kínálatait böngészik. Van olyan cég, ahol bevásárló-napokat engedélyeznek a normál szabadságon felül.

Tovább »


Az anyák agya is szülővé válik

A terhesség alatt a nők agyának bizonyos részein csökken a szürkeállomány, ami segíti az  alkalmazkodást az anyasághoz, valamint az anya és gyermeke közötti kötődés kialakulását – derült ki egy új tanulmányból. Tovább »


Miért pont karácsonykor veszekszünk?

Ma márt kimutatható stresszt okoz egy csomó családnál a karácsony. Sokszor nagyon magasra állítjuk magunknak a lécet, és szorongunk, hogy nem tudjuk megcsinálni, de ha segítenek, akkor az a baj. Kiderülhet, hogy nélkülem is minden megy. A probléma összetett, az eletforma.hu erről a kérdéskőrről idéz egy interjút Tuulia Ortner osztrák pszichológusnővel.

Tovább »